Està en: INICI > Notícies

Urbanisme avana la tramitaci per a poder licitar la urbanitzaci de la plaa Josefina Lpez

Dilluns, 25 de Juny de 2018El regidor Rafa Simó destaca que aquesta nova zona verda s'ha dissenyat amb les propostes veïnals del procés Xarxa Oberta.

La complexa tramitació urbanística que permetrà executar la plaça Josefina López, la zona verda que substituirà a l'actual solar al costat de la piscina Emilio Fabregat en el Grau, comença a buidar-se. L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d'Urbanisme, ha assumit la gestió directa del programa d'actuació integrada de les denominades UE-15 i 81 UE-R "per a poder avançar la urbanització d'un nou espai verd el disseny del qual respon a les propostes plantejades per la ciutadania en el procés participatiu Grau Xarxa Oberta", subratlla el tinent d'Alcaldia del Grau i regidor d'Urbanisme, Rafa Simó.

Ara s'obri un termini d'exposició pública del programa i del projecte d'urbanització i, en paral·lel, s'està treballant per a poder avançar la licitació de la reivindicada plaça, que permetrà cosir un buit urbà a cavall entre el cas urbà consolidat del Grau i el parc de la Pineda.

La Tinença d'Alcaldia del Grau ha convertit la paralització del PAI per la crisi econòmica en una oportunitat per a dissenyar, de manera col·laborativa amb la ciutadania, aquest nou espai verd, un procés que es va desenvolupar durant el primer semestre de 2017, que va incloure sessions obertes, tallers i passejos urbans per a plasmar les peticions veïnals en el disseny. El següent pas va ser la redacció del projecte d'urbanització global –els sectors UE-15 i 81 UE-R-, la versió provisional de la qual es va lliurar al gener de 2018 i, després de ser informada per Urbanisme, Mobilitat i Infraestructures, es van incorporar les modificacions i es va presentar la versió definitiva al març. El ple ha aprovat ara la gestió directa.

Simó reivindica "l'interès públic de dotar al Grau d'una zona verda on ara hi ha un solar i al costat d'un espai esportiu com la piscina Emilio Fabregat. Aquesta actuació suposarà, sens dubte, una millora d'aquest entorn urbà i contribuir a la millora de la qualitat de vida", motius que expliquen l'aposta per optar per una gestió urbanística directa que "va a permetre redactar el projecte de la nova plaça Josefina López per a avançar la contractació i execució de la zona verda".

El pressupost de 2018 inclou una partida de 450.000 euros per a aquesta nova zona verda de més de 4.000 metres quadrats que inclourà àrees *polifuncionales alhora que s'obrirà un carrer paral·lel a la via per a donar solució a l'aparcament en aquesta zona del districte marítim. La redacció del projecte de la plaça Josefina López ha seguit les propostes plantejades dins del procés participatiu Grau Xarxa Oberta.Segueix-nos: