Està en: INICI > Notícies

DIA DEL ASTEROIDE EN EL PLANETARI. Divendres 6 de juliol a les 18h

Dimarts, 26 de Juny de 2018

La UNESCO va declarar el 30 de Juny dia de l'asteroide en commemoració a la detonació aèria d'un asteroide en la Sibèria russa el 30 de Juny de 1908, incendiant i derrocant arbres en un àrea de 2.500 kilometres quadrats. La nostra intenció es moure'l al divendres més proper i per açò en aquest 2018 celebrem el Dia de l'Asteroide al Planetari el 6 de juliol

En 2015 es va crear un moviment liderat per astrònoms i astrofísics per a conscienciar a la ciutadania del risc d'impacte per asteroides al que està sotmès el nostre planeta.

Aquesta efemèride ja se celebra en molts països (Regne Unit, Itàlia, Àustria, Brasil, Mèxic, Xile, entre uns altres) on s'organitzen activitats de divulgació dirigits el públic en general per a donar a conèixer la importància de seguir i estudiar els asteroides en honor de mitigar un possible impacte contra el nostre planeta.

El Dia de l'Asteroide està recolzat científics (inclosos diversos premis Nobel), artistes i entitats d'alta notorietat com, per exemple, la Royal Astronomical Society, l'Agència Espacial Europea, Astronomers without borders , California Academy of Science, Space Foundation, The Virtual Telescope Project, entre uns altres.

El Dia de l'asteroide compta amb una plataforma web on es pot accedir a recursos divulgatius, educatius i de comunicació:
    www.asteroidday.org

Programació de la jornada

Es tracta d'una activitat gratuïta i dirigida al públic general interessat i especialment als astrònoms aficionats.

A partir de les 18h del 6 de juliol es realitzaran tres intervencions de 30 minuts cadascuna i una taula redona en la qual participants respondran a preguntes plantejades pel públic:

  • Asteroides, relíquies de valor incalculable. Per Amadeo Aznar. Exposició general de les característiques dels asteroides. Segueixen tenint interès científic després de més de 200 anys de la detecció del primer asteroide? Per on van les últimes investigacions? Quins són els reptes de futur en la investigació d'asteroides?
  • Mineralogia d'asteroides. Per la Dra. Julia de León. Centrarà la seua intervenció a explicar què és la mineralogia d'asteroides, quina importància té conèixer la composició dels asteroides i quins són les últimes investigacions que s'estan realitzant sobre aquest tema.
  • Possibles impactes sobre la Terra en temps històrics i prehistòrics. Pel Dr. Rafael Alemañ. La història del Sistema Solar està repleta de col·lisions, les quals expliquen en gran mesura la seua configuració actual. Sense alguns d'aquests impactes el nostre planeta no seria avui com ho coneixem. El ponent realitzarà un repàs d'alguns dels impactes que ha patit el nostre planeta i les conseqüències que han tingut per a l'evolució i el desenvolupament de la vida en ell.
Tornar a PlanetariSegueix-nos: