Està en: INICI > Notícies

La recollida selectiva suma ms d'una tona de residus durant la Nit de Sant Joan

Dimarts, 26 de Juny de 2018La campanya de recollida selectiva per la Nit de Sant Joan ha permès arreplegar més d'una tona de residus de vidre, paper, cartó i envasos lleugers en les platges de Castelló. La iniciativa, impulsada pel Patronat Municipal de Festes i la UTE Saneamiento Urbano, s'ha saldat amb la recollida de 440 quilos de vidre, 320 de paper i cartó i 280 de plàstics, segons les dades facilitades per l'empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus.

El personal de neteja va repartir 9.000 borses per als tres diferents tipus de recollida selectiva amb l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre la importància de reciclar en origen, contribuir a mantenir les platges el més netes possibles també després d'una celebració com la de Sant Joan i facilitar la recollida a peu de platja.

Totes les borses eren de paper i estaven identificades per colors per als diferents tipus de residus. A més es va reforçar el nombre de contenidors, amb 51 addicionals per a arreplegar paper, cartó, vidre i envasos lleugers. El volum més important de residus d'aqueixa nit va ser el de cendres, amb un total de 140.250 quilos després d'una celebració a la qual es van sumar milers de castellonenques i visitants.

A més del reforç de personal, la UTE Saneamiento Urbano també va incorporar en el seu dispositiu especial per a la Nit de Sant Joan una cuba que va permetre apagar les restes de fogueres encara fumejants en alguns casos quan va començar la neteja de les platges. El treball realitzat pels operaris va permetre que el diumenge a primera hora del matí les platges del Pinar i del Gurugú ja estigueren en condicions per a l'arribada dels banyistes en el primer cap de setmana de l'estiu.

La campanya de recollida selectiva, impulsada per primera vegada per l'Ajuntament de Castelló, tenia com a objectiu promoure el reciclat en origen en una nit en la qual desenes de milers de persones acudeixen a les platges del Pinar i del Gurugú, així com al Grau, per a celebrar la Nit de Sant Joan.Segueix-nos: