Està en: INICI > Notícies

L'alcaldessa de Castell signa el conveni per al collector de Borriol desprs del vistiplau de la Conselleria a les inversions per a la depuradora

Dimecres, 27 de Juny de 2018"Des de l'Alcaldia sempre s'ha defensat l'interès general de Castelló, per sobre d'interessos personals o partidistes", afirma.

La confirmació de la Conselleria de Medi Ambient de la proposta de l'Ajuntament de Castelló per a finançar les inversions de millora en la depuradora de la capital de la Plana ha impulsat els tràmits finals per a una altra infraestructura: el col·lector de Borriol. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va signar el conveni amb la Diputació per a executar aquesta última obra després de la conversa mantinguda el dimarts amb la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, que ha garantit l'aportació de 2,4 milions d'euros en els termes plantejats per l'Ajuntament de Castelló.

"La inversió en la depuradora de Castelló és necessària per a arreplegar en condicions les aigües residuals del municipi veí de Borriol. Per açò, de forma immediata vaig procedir a la signatura del conveni del col·lector", afirma Marco. "Confiem plenament en la paraula de la consellera i estem convençuts que aquestes obres es podran fer en breu". El document ha de passar ara el filtre jurídic abans que es puga signar.

"Ha sigut un treball de mesos, en els quals els equips tècnics de l'Ajuntament i de l'Entitat de Sanejament d'Aigües, la EPSAR, han estat treballant per acostar les posicions de les dues administracions i plasmar-les en un conveni", destaca Marco, que valora la "actitud" de la consellera. El conveni inclourà un cronograma amb la planificació plurianual de les inversions a realitzar en la depuradora de Castelló, que també dóna servei a Benicàssim a l'estiu i a partir d'ara a Borriol.

"Des de l'Alcaldia, en tot moment, s'ha defensat l'interès general de Castelló per sobre d'altres interessos, personals o partidistes", indica Marco, que lamenta la "politització" que s'ha volgut fer des d'altres grups municipals amb aquest assumpte. "Les regidores i els regidors de Castelló han de treballar i defensar els interessos de la ciutat i de l'Ajuntament, perquè para açò van ser triats per la ciutadania".

L'alcaldessa de Castelló ha comunicat la signatura del conveni del col·lector de Borriol a la consellera de Medi ambient, Elena Cebrián, i al president de la Diputació provincial de Castelló, Javier Moliner. Ara haurà de ser Moliner el que signe el document. Marco destaca l'enteniment que sempre ha presidit la relació entre l'Ajuntament de Castelló, la Diputació i la Generalitat Valenciana en aquest projecte.Segueix-nos: