Està en: INICI > Notícies

Castell programa una "percumasclet' com a gran novetat de les festes de Sant Cristfol 2018

Dimecres, 4 de Juliol de 2018L’homenatge a les Comissions de Sector també formarà part dels actes que es realitzaran aquest any.

La festa de Sant Cristòfol presenta enguany a Castelló com a gran novetat la realització de la ‘percumascletà, en la que participaran Desperta Ferro i la Pirotècnia 2N Peñarroja. Un espectacle que tindrà lloc aquest dissabte a les 13:00, en la plaça Cardona Vives, dins de la programació oficial organitzada pel Patronat Municipal de Festes, la Junta de Festes i la Gestora de Gaiates.

La presentació de la programació ha comptat amb l'assistència de Verònica Ruiz, regidora de Cultura; Carla Bernat, reina de les festes; Lucía Burguete, reina infantil; Vicent Montolio, gerent del Patronat Municipal de Festes; Pepe Peñarroja, de la Pirotècnia 2N Peñarroja; el prohom de la Germandat dels Cavallers, Luis Oria, i dels membres de la secció de tambors i bombos Desperta Ferro José Martí i Sergio Ulldemolins.

"Per a l'empresa Pirotècnia 2N Peñarroja sempre és un plaure tenir l'oportunitat d'actuar en la capital de la Plana. Estic molt content de poder portar aquest espectacle a Castelló", ha assegurat Pepe Peñarroja. "Crec que la gent ho va a gaudir molt perquè és alguna cosa totalment nova a Castelló,’’ ha conclòs el pirotècnic.

Quant a Desperta Ferro, un dels promotors d'aquesta iniciativa, "comptar amb un gran professional com Peñarroja a l'hora de treballar és una gran oportunitat. Desperta Ferro va començar a fer recreacions de mascletàs solament amb percussió i en l'última Gala de la Pirotècnia ens van proposar fer una actuació conjunta amb foc real", ha declarat Sergio Ulldemolins, veterà membre de Desperta Ferro. "Nosaltres seleccionem uns ritmes i li'ls  enviem a la pirotècnica perquè s'adapten i així assegurar un gran espectacle", ha afegit Ulldemolins. En total, seran 10 els músics d'aquesta secció que actuaran juntament amb la Pirotècnia 2N Peñarroja aquest dissabte a les 13:00 hores. 

Les festes de Sant Cristòfol, però, començament demà a les 20:00 amb el concert que la Banda Municipal de Castelló oferirà en la Plaça Major. El recital comptarà amb una successió de diferents pasdobles entre els quals no faltaran alguns dels més típics de Castelló, com el ‘Rotllo i Canya’.

El dissabte continuarà la festivitat amb una eucaristia a les 11:00 en la cocatedral de Santa Maria, dedicada al patró de la ciutat. En acabar la missa es beneiran els vehicles de tots els assistents que vulguen participar. Posteriorment tindrà lloc la ‘percumascletà’ en la plaça Cardona Vives, a les 13:00, que combinarà ritmes de percussió i focs d'artifici.

A les 20:00 els més xicotets podran gaudir dels castells inflables que s'instal·laran en l'esplanada del Palau de la Festa, per a prosseguir amb el tradicional sopar de pa i porta. Després del sopar, les corts i els membres de les gaiates realitzaran una sèrie de balls davant els assistents. A més a més tindrà lloc l'acte d'homenatge a les Comissions de Sector, que enguany s’ha fet coincidir amb les celebracions de Sant Cristòfol. La nit finalitzarà amb l'actuació de l'orquestra Carratalà, que posarà fi a dos intensos dies de Sant Cristòfol que, amb la realització de la ‘percumascletà’, proposa un cartell diferent al d'altres anys.Segueix-nos: