Està en: INICI > Notícies

Marco insta a aprofitar les oportunitats econmiques i acadmiques amb les ciutats germanades amb Castell

Dimecres, 4 de Juliol de 2018L'alcaldessa acompanya a la delegació d’Ube en la seua visita a la UJI.

La delegació municipal d’Ube (Japó) que visita aquests dies Castelló per a formalitzar el procés d'agermanament amb la capital de la Plana ha recorregut hui les instal·lacions de la Universitat Jaume I per a conèixer d'a prop el funcionament d'algunes de les seues seus, com el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial (Espaitec), l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), i la Facultat de Ciències de la Salut, la primera fase de la qual es va inaugurar fa unes setmanes. Tres àmbits de la gestió universitària que han suscitat l'interès de l'expedició nipona.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha acompanyat a la delegació d’Ube en la visita al campus del Riu Sec, on ha sigut rebuda per la rectora, Eva Alcón. La intenció de la universitat castellonenca és establir noves línies de col·laboració acadèmica amb la Yamaguchi University, que té un dels seus campus en la ciutat d’Ube, i fomentar l'intercanvi d'alumnat, en el marc d'un món cada vegada més globalitzat.

Durant la seua estada en Ube City, al novembre de 2017, Marco va mantenir una reunió amb el vicerector de la universitat de Yamaguchi, Fusanori Miura, precisament per a lliurar-li diversos convenis de col·laboració amb la UJI. "Castelló té l'oportunitat de potenciar la cooperació internacional amb les ciutats amb les quals estableix llaços de germanor", ha destacat Marco. En aqueix sentit, apunta la possibilitat d'obrir la cooperació, especialment, als àmbits educatiu, industrial, agrícola i turístic.

La Yamaguchi University va ser fundada en 1949 i té entorn dels 10.000 alumnes, una mica menys que la UJI, i manté estudis i línies de recerca que poden ser compatibles amb les desenvolupades a Castelló. La ciutat d’Ube City acull un dels tres campus existents en la prefectura de Yamaguchi, en el qual destaca la Facultat d'Enginyeria.

A la vesprada, l'alcaldessa d’Ube, Kimiko Kubota, ha oferit una conferència en l'Edifici Morú, en el Grau, per a promocionar la seua ciutat i exposar les línies estratègiques de desenvolupament urbà i social. Marco també va participar en un seminari similar en la ciutat japonesa durant la visita d'una delegació castellonenques a Ube fa poc més de mig any.Segueix-nos: