Està en: INICI > Notícies

Castell destinar ms de mig mili d'euros a la renovaci de la flota de vehicles municipals per a reduir emissions

Dilluns, 9 de Juliol de 2018L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca que aquesta actuació es finançarà amb l’EDUSI per a fomentar l'eficiència energètica.

Castelló reforça la seua aposta per l'eficiència energètica i la reducció de les emissions. L'Ajuntament de Castelló ha licitat la compra de nous vehicles elèctrics i de baixes emissions per a la renovació del parc mòbil, "una operació cofinançada amb fons Feder i municipals dins de l'estratègia EDUSI amb la qual pretenem transformar Castelló també en l'àmbit de l'eficiència energètica", ha apuntat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

La renovació de la flota municipal de vehicles amb criteris d'eficiència i sostenibilitat s'ha licitat per una quantia global de 586.750 euros per a un total de 19 vehicles, que s'ha dividit en cinc lots. Així, es preveu l'adquisició de quatre turismes 100% elèctrics; altres quatre furgonetes també 100% elèctriques; dos turismes híbrids; dos camions i un furgó a gas (GNC) i, finalment, un lot format per tres ciclomotors i tres bicicletes elèctriques.

L'alcaldessa ha explicat que aquesta licitació s'emmarca dins d'una proposta més àmplia "d'eficiència energètica municipal, que engloba accions en els àmbits més significatius de la ciutat. Es proposen actuacions en els col·legis, l'enllumenat públic, els edificis municipals, així com en la promoció de la mobilitat sostenible amb l'adquisició d'aquests vehicles eficients i sostenibles que permeten a l'Ajuntament de Castelló impulsar la renovació dels vehicles municipals amb criteris de millora del medi ambient".

Aquesta actuació s'emmarca dins de l'Objectiu Temàtic 4 (OT4) de l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible Transforma Castelló, amb una inversió de 20,2 milions d'euros en els pròxims quatre anys cofinançats al 50% per l'Ajuntament de Castelló i la UE a través del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020. Aquest OT4 pretén afavorir la transició a una economia baixa en carboni en tots els sectors i, en concret, promoure una millora de l'eficiència energètica i augment d'energia renovable en les àrees urbanes.

Marco ha subratllat que amb aquesta inversió de més de mig milió d'euros per a l'adquisició de vehicles eficients i sostenibles s'emmarca dins d'una estratègia global de reducció del carboni, que inclou el foment de la mobilitat urbana multimodal sostenible i les mesures d'adaptació amb efecte de mitigació. En aquest sentit, l'Ajuntament de Castelló té dissenyat i activat un Pla Municipal d'Eficiència Energètica, dins de la iniciativa europea del Pacte dels Alcaldes, "amb l'objectiu de fomentar l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables, que inclou la flota municipal de vehicles", ha recordat l'alcaldessa Amparo Marco.Segueix-nos: