Està en: INICI > Notícies

Castell intensificar el control de l's de les places d'estacionament de mobilitat reduda

Dimecres, 18 de Juliol de 2018L'edil Antonio Lorenzo explica que Policia Local, Mobilitat i Cocemfe col·laboraran en l'estudi de més places de pàrquing.

La Policia Local de Castelló intensificarà el control de l'ús de les places d'aparcament destinades a persones amb mobilitat reduïda en tota la ciutat i de la documentació que acredita aquest ús reservat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha mantingut una reunió amb el president de Cocemfe, Carlos Laguna, i agents de la Policia Local i de l'àrea de Mobilitat Urbana per a traçar de manera col·laborativa les accions per a controlar el bon ús d'aquests estacionaments reservats.

L'edil Antonio Lorenzo ha explicat que "la campanya de control s'aplicarà després de l'estiu i consistirà tant en el control de l'estacionament en aquest tipus de places com de la documentació acreditativa". En aquest sentit, Lorenzo ha recordat que en el que va d'any s'han interposat prop de 200 denúncies per l'ús indegut d'aquestes places" gràcies al treball permanent de la Policia Local per a vigilar el bon ús d'aquests espais reservats.

A més, es va a fer un estudi del nombre de places existents, la seua ubicació i el temps d'ús per part dels usuaris per a evitar excessos en el qual col·laboraran la Policia Local de Castelló, la Regidoria de Mobilitat Urbana i Cocemfe. El regidor ha apuntat que també s'analitzarà la incorporació de noves places reservades d'ús exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda.

Per la seua banda, el president de Cocemfe, Carlos Laguna, ha destacat que "encara que hi ha menys denúncies no hem de baixar la guàrdia per a detectar i sancionar els usos fraudulents que poden produir" i ha valorat la col·laboració entre l'entitat i l'Ajuntament.

Laguna ha destacat l'oportunitat d'intensificar els controls policials però també ha apel·lat a la conscienciació social "per a no fer un ús fraudulent ni de les targetes ni de les places d'estacionament reservat per a persones amb mobilitat reduïda. Ocupar una plaça reservada sense motiu suposa un perjudici per a la persona que no té una altra alternativa", ha insistit.

A més, ha destacat que "la pintura en blava i blanc d'aquest tipus de places reservades ha funcionat com a element persuasiu però no ens hem de relaxar". En aqueix sentit, Laguna ha reiterat que punts neuràlgics com a hospitals o centres comercials "són especialment sensibles i hem d'evitar que es faça un ús indegut d'aquestes places que faciliten l'accessibilitat a les persones que més ho necessiten".Segueix-nos: