Està en: INICI > Notícies

Castell reiterar la proposta de soterrar la lnia de molt alta tensi al seu pas per Benadresa

Dissabte, 21 de Juliol de 2018Ajuntament i veïns afectats acorden presentar al·legacions conjuntes per a aconseguir el menor impacte possible al barri.

L'Ajuntament de Castelló tornarà a donar suport a les peticions de veïns de Benadresa per a allunyar encara més dels habitatges el traçat de la Molt Alta Tensió (MAT) Morella-Almasssora. El regidor d'Urbanisme, Rafa Simó, ha mantingut una reunió amb un grup de veïns a la qual també han assistit la tinent d'Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz i els regidors José Luis López i Ignasi García, en la qual han acordat presentar al·legacions de forma conjunta a la nova proposta de traçat publicada.

El soterrament s'ha plantejat com a primera opció i prioritària "per a evitar que l'afecció es trasllade d'uns veïns a uns altres", han subratllat els veïns, que han demanat al Govern municipal que done suport a aquesta proposta en considerar que l'alternativa de traçat plantejada per Red Eléctrica Española encara deixa la MAT massa prop d'habitatges.

Com a segona opció, sempre com a pla alternatiu al soterrament, els veïns plantegen presentar un traçat alternatiu. En aquest sentit, han acordat presentar a l'Ajuntament una proposta de recorregut alternatiu i que siguen els tècnics municipals els qui plasmen aqueix plantejament sobre plànol i s'incorpore a les al·legacions conjuntes. Els veïns han reiterat la necessitat de reivindicar davant Red Eléctrica Española que "tinga sensibilitat" amb un grup que ja suporta grans infraestructures, com l'autopista de peatge AP7, la variant de la N-340, l'autovia A7, dues línies elèctriques d'alta tensió i altres dues xarxes de subministrament de gas.

Simó ha reiterat el suport de l'Ajuntament de Castelló a les reivindicacions plantejades pels veïns de Benadresa i per a defensar l'alternativa que supose el menor impacte possible per als residents, un suport que han reiterat la resta de regidors presents a la reunió. Cal destacar que a l'octubre de 2016 ja es va mantenir una reunió amb Red Eléctrica Española per a abordar alternatives al traçat, reunió de la qual es va aconseguir una modificació en la proposta inicial, però els veïns apel·len a la necessitat d'allunyar al màxim possible la MAT. "Som un barri molt condicionat per altres grans infraestructures, la nostra quota de solidaritat amb la resta de ciutadania i del territori està més que complida", han defensat.Segueix-nos: