Està en: INICI > Notícies

Castell aborda l'actualitzaci del pla d'emergncia exterior del polgon El Serrallo

Diumenge, 22 de Juliol de 2018El regidor Antonio Lorenzo destaca la col·laboració entre institucions i cossos de seguretat per a garantir la millor resposta en cas d'accident.

El Centre Integrat Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) de Castelló ha acollit una reunió de treball per a avançar en l'actualització del Pla d'Emergència Exterior del Polígon del Serrallo impulsat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha presidit aquesta trobada en el qual han participat representants de Protecció Civil, de les policies locals de Castelló i Almassora, de Policia Nacional, de Guàrdia Civil i de la Policia de la Generalitat i de la pròpia Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha destacat "la importància de la col·laboració entre administracions i cossos de seguretat per a abordar l'actualització d'un document essencial en la planificació i actuació davant possibles emergències en el polígon industrial del *Serrallo". Aquesta reunió ha permès posar en comú la informació actualitzada sobre dades de població resident en l'entorn o el nombre d'empleats que treballen en la zona.

A més, també s'han abordat altres qüestions com els punts de trobada i les rutes d'evacuació en cas d'accident greu en el polígon o els punts de control policial. "Tota aquesta informació es remetrà a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències perquè actualitze el Pla d'Emergència Exterior del Serrallo i ho adapte el mateix al nou format amb el qual actualment s'estan realitzant tots els plans de protecció civil de la Comunitat Valenciana", segons ha explicat l'edil Antonio Lorenzo.

Una vegada es dispose del pla ja actualitzat, amb els informes de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana i del Consell Nacional de Protecció Civil, es procedirà a la publicació de la seua entrada en vigor en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El Pla d'Emergència Exterior del Polígon del Serrallo enumera els principals consells de com s'ha d'actuar en cas d'accident en el polígon industrial si calguera el confinament o l'evacuació. També inclou un plànol amb els punts de trobada i rutes d'evacuació on han de dirigir-se si fóra necessària l'evacuació o l'allunyament.Segueix-nos: