Està en: INICI > Notícies

Marco confia en l'impuls del Govern al desenvolupament del Corredor Mediterrani

Diumenge, 22 de Juliol de 2018L'alcaldessa va recalcar al president Sánchez el caràcter prioritari de la infraestructura ferroviària.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, confia que "el Govern impulsarà el desenvolupament i l'execució del Corredor Mediterrani com la infraestructura de comunicació prioritària per al rellançament de l'economia local i provincial". D'aqueixa manera li'l va recordar al president, Pedro Sánchez, durant la seua estada en la capital de Plana. "El president és perfectament coneixedor que Castelló reivindica i reivindicarà un projecte que és clau per al futur d'aquest territori", apunta.

Marco destaca que des de l'Alcaldia i des del Govern municipal s'ha abanderat la reivindicació del Corredor al marge del signe polític dels governs de Madrid. Castelló va acollir dos cims intermunicipals, en 2007 i 2011, amb representació política diversa, en les quals va haver-hi unanimitat entre les capitals de l'eix mediterrani d'exigir a les administracions estatal i europea que impulsaren l'execució de les inversions pendents.

L'alcaldessa recorda que la gran reivindicació de Castelló és la de la doble plataforma d'ample internacional i l'alta velocitat real per a tot el traçat de el Corredor Mediterrani, sense excepció. El tram de Castelló-Tarragona està pendent de la variant de Vandellòs, que hauria d'entrar en servei enguany per a eliminar el coll de botella de via única i que suposarà una reducció de mitja hora en el temps de viatge entre la capital de la Plana i Barcelona. Per a 2020 s'haurà canviat l'ample de via d'ibèric a internacional en aquesta part del traçat.

"Després de molts anys d'apatia i desinterès, amb els governs de la dreta, ara s'ha reforçat el caràcter prioritari del Corredor Mediterrani i s'està reclamant el projecte davant Europa", ha declarat Marco, en relació amb la defensa del Corredor que estan realitzant el president de la Generalitat, Ximo Puig, i col·lectius de la societat civil.

L'alcaldessa de Castelló destaca el nomenament del valencià Josep Vicent Boira com a nou comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani. Boira s'encarregarà de proposar un pla de desenvolupament del Corredor i seguir l'execució, sobretot en la planificació de la inversió, calendari d'execució i resolució d'obstacles. A més, haurà de detectar les necessitats de demanda de transport i analitzar les connexions ferroportuàries, així com, coordinar els desenvolupaments amb institucions europees per a potenciar les connexions amb la resta de la UE.Segueix-nos: