Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament de Castell contracta a 99 aturats amb el programa Jornals de Vila

Dilluns, 23 de Juliol de 2018La tercera convocatòria del pla d'ocupació ha incrementat el pressupost en un 16%.

L'Ajuntament de Castelló ha incorporat hui a 99 aturats a l'estructura municipal, dins del programa Jornals de Vila. Es tracta de la tercera edició del programa d'ocupació finançada amb fons municipals que afavoreix la inserció laboral de persones en situació de desocupació, amb prioritat per a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat "l'esforç del Govern municipal per impulsar polítiques públiques d'ocupació que ajuden a pal·liar la realitat de la desocupació en la ciutat de Castelló" i ha recordat que "en els últims tres anys s'ha incrementat un 650% el pressupost dirigit al foment de l'ocupació, en passar d'un milió a 7,5 milions d'euros. Marco i la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patrícia Porta, han donat la benvinguda als 99 contractats i els ha desitjat que l'estada laboral en l'Ajuntament siga un pas cap a una ocupació laboral estable.

Jornals de Vila ha tingut enguany un cost d'1,6 milions d'euros, la qual cosa representa un 16% més que en 2017. En aquesta tercera convocatòria, han sigut 99 les persones seleccionades, de les quals 59 són dones i 40 homes. En 2016 van ser 43 les persones contractades, xifra que va pujar a 88 en 2017. El programa d'ocupació manté com a objectius la rehabilitació, reparació i manteniment dels habitatges socials i espais municipals.

Els contractes són a jornada completa i tenen una durada de sis mesos. Entre els perfils laborals contractats hi ha lampistes, oficials d'electricitat, obreres, pintors, operaris de neteja, de fusteria metàl·lica, treballadors socials, educadors socials, administratius, auxiliars de programes d'habitatge i un arquitecte tècnic o aparellador.

El projecte prioritza als aturats derivats dels Serveis Socials o que acrediten ser usuaris dels mateixos. La regidora de l'àrea, Patricia Puerta, destaca la voluntat del Govern municipal per "ajudar als col·lectius amb més dificultats d'accés al mercat laboral", mitjançant contractacions que afavoreixen la igualtat d'oportunitats.Segueix-nos: