Està en: INICI > Notícies

Castell organitza justes medievals gratutes i una recreaci histrica pel 767 aniversari

Dimarts, 28 de Agost de 2018

El 7 i 8 de setembre a les 19 hores tindràn lloc en la plaça de bous els combats entre cavallers en honor a Na Violant i Jaume I.


Castelló celebrarà el 767 aniversari de la fundació de la ciutat amb la representació de dos tornejos de justes medievals en la plaça de bous amb entrada gratuïta fins a completar aforament. A més, enfront d'aquest emplaçament hi haurà una recreació històrica que comptarà amb activitats per a tots els públics. Des de jocs d'època, pintacares i contacontes fins a exposicions d'antics oficis i malabars amb foc.

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha instat a tota la ciutadania a acudir a aquest gran espectacle en la plaça de bous "per a recordar i aprendre la història de les nostres arrels i commemorar una data tan notable com la de la fundació de la ciutat", ha destacat.

El torneig ho realitzaran especialistes d'associacions històric militars experts en recreacions de l'Edat Mitjana. Per això, comptaran amb 8 cavalls amb els seus 8 genets, 6 escuders, un guardià de lliça, un herald i personatges com els reis, la guàrdia real i els mossos. En aquest sentit, els muntadors dels cavalls són professionals en el domatge eqüestre, amb l'objectiu de realitzar una exhibició segura.

Així mateix, durant 90 minuts els cavallers realitzaran a galop diverses proves d'habilitat com arreplegar anelles amb l'esquena, llançament de javelina, tir amb arc o exercicis de domatge a peu de terra abans de les justes. A més, la representació s'alternarà amb actuacions pròpies d'un torneig medieval. Les entrades per a l'espectacle s'arreplegaran en la plaça de bous.

 

Viatge a l'Edat Mitjana.

La primera edil també ha ressaltat la importància d'oferir programació per a majors i xicotets en la celebració del 767 aniversari de Castelló. "La recreació històrica és una oportunitat perquè les famílies gaudisquen d'un gran cap de setmana i alhora aprenguen els costums i tradicions medievals" ha subratllat.

Els dies 7, 8 i 9 de setembre d'11 a 14 hores i de 17 a 22 hores el lateral del parc Ribalta es transformarà en un xicotet poblat d'època amb variades activitats per a xiquets com a jocs antics, tallers de treballs manuals, concursos grupals, pinta cares, explica contes i fins i tot podran participar en el nomenament de dames i cavallers de la cort. A més, també podran muntar-se en cadires voladores, un tronc medieval, un carrusel a pedals i una sénia de fusta.

L'emplaçament comptarà amb llocs de menjar i beguda i exposicions d'elements de tortura, antics oficis, armeria medieval, espart i agricultura. Els personatges del poblat demostraran als visitants la manera de treballar de l'orfebre, l'ebenista, el ferrer o el picapedrer.

L'animació també formarà part de les tres jornades, doncs aquells que s'acosten compartiran escenari amb nobles, un grup itinerant de xanquers, joglars i trobadors, així com soldats a cavall que ensenyaran les seues tècniques de combat i realitzaran espectacles amb foc.Segueix-nos: