Està en: INICI > Notícies

Castell formar part de la Xarxa de Treball dels Pressupostos amb Perspectiva de Gnere de la FEMP

Dimecres, 25 de Juliol de 2018La FEMP desenvoluparà un document amb metodologia bàsica perquè els ajuntaments que vulguen apropar-se als pressupostos amb perspectiva de gènere tinguen directius de com fer-ho.

L’Ajuntament de Castelló ha participat activament en la reunió i constitució de la Xarxa de Treball dels Pressupostos amb Perspectiva de Gènere impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb la finalitat de desenvolupar una metodologia bàsica sobre els pressupostos amb perspectiva de gènere per a tots aquells ajuntaments interessats a incorporar-ho. La cita s’ha celebrat a Madrid i, junt a l’Ajuntament de Castelló, han estat representats també els ajuntaments de Madrid, Barcelona, València, Màlaga, Sevilla, Santa Coloma de Gramenet  i Mérida.

L’objectiu de la reunió ha estat dialogar sobre què es pot fer en el tema dels pressupostos amb perspectiva de gènere perquè s’incorporen als ajuntaments i puguen ser útils per a les entitats locals. Aquesta Xarxa de Treball pretén ser un espai d’articulació i intercanvi d’experiències en perspectiva de gènere municipals així com enfortir la seua incorporació en els ajuntaments. En aquesta, l’Agent d’Igualtat a l’Ajuntament de Castelló, Rosana Pastor, ha exposat l’experiència de Castelló on ha insistit en que els pressupostos amb perspectiva de gènere deuen estar radicats en una política d’igualtat que deu ser implementada a través d’un Pla d’Igualtat per poder aplicar la transversalitat de gènere. És per això que s’ha proposat la participació al grup de treball d’altres àrees diferents a la d’igualtat com les de pressupost, economia i hisenda per tal de garantir que el procés es mantinga i avance.

La creació d’aquest grup de treball tindrà un caràcter estable i permanent i incorporarà una línia d’intercanvi d’experiències i reflexió conjunta. A més, tindrà dues línies d’actuació: una de desenvolupament metodològic i altra de canvi estructural. Així, la FEMP es compromet a desenvolupar un document perquè els ajuntaments que vulguen apropar-se als pressupostos amb perspectiva de gènere tinguen directrius de com fer-ho i realitzarà una formació específica.Segueix-nos: