Està en: INICI > Notícies

La X Travessia Platja del Gurug espera ms de 300 nadadors

Divendres, 27 de Juliol de 2018El regidor d'Esports, Enric Porcar, ha presentat la X edició de la Travessia Platja del Gurugú, que se celebrarà aquest 29 de juliol, a partir de les 9.30 hores, i està organitzada per l'Escola de Natació Nados i el Club Natació Castàlia Castelló.

En el dècim aniversari de la prova, s’esperen més de 300 nadadors inscrits en les dues distàncies a recórrer (Open-Súper Parelles 2300, Promoció 800 i Gurúkids 300 metres). El recorregut travessa la platja del Serradal, travessa el Riu Sec i acaba a la platja del Gurugú.

A més, la travessia compta amb uns personatges que donen imatge de marca a la prova. El ja clàssic Supergurugú s’enfronta aquest any al Doctor Playasquito, que té la forma d’una botella de plàstic. "Per qui no ho sàpia, les botelles que tirem al mar tarden 500 anys a desaparèixer i pensem que aquesta és una dada important sobre el que podem conscienciar a la gent", opina el director tècnic del Club de Natació Castalia, Vicente Richart. Com cada any, se li dóna una temàtica a l'esdeveniment, sempre relacionat amb la conscienciació social. A les campanyes contra el càncer de pell o tractant el tema de la discapacitat dels últims anys, la X Travessia Platja Gurugú suma la temàtica ambiental, "aquest any amb un lema molt clar vinculat a la neteja de les nostres platges i a la cura del medi ambient", en paraules del regidor d’Esports, Enric Porcar. Baix el lema "#ReciCLEANdo, nada por un mar limpio", es tractarà de conscienciar sobre la necessitat de mantenir les platges netes, per motius tant turístics com mediambientals.

Aquesta travessia, a més, entra dins del Circuit de la Comunitat Valenciana, pel que atrau nadadors i triatletes de molt nivell (els últims anys hem vist participar esportistes de la talla de Lidón Muñoz, Lydia Morant o Ariadna Edo). Però en l’esperit d’aquest esdeveniment es troba la voluntat d’unir la natació de competició juntament amb la recreativa per tal d’arribar a més participants. Al llarg de tot l’estiu, els "Sunset Swimming" en Solé Rototom Beach són una cita (els dimecres a les 20.15 hores) per a tots els nadadors interessats en aquest tipus d’esdeveniments.Segueix-nos: