Està en: INICI > Notícies

Porcar rep a la delegaci castellonenca que va participar al campionat mundial de clcul mental

Dimecres, 1 de Agost de 2018El regidor d’Educació ha felicitat als quatre xiquets per haver quedat entre els cinc primers llocs de les seues categories a nivell mundial.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, va rebre dilluns passat a la delegació castellonenca que ha participat en l'últim Campionat Internacional de Càlcul Mental ALOHA 2018, celebrat a Moscou (Rússia) el passat 22 de juliol.

El grup d'alumnes, entre els quals es troben el subcampió del món en la seua categoria, Adrián de Mateo, i tres dels millors classificats en els seus nivells, Marcos de Mateo, Saúl Palomo i Maikel Amores, van poder conversar amb l'edil sobre la seua fantàstica experiència a Moscou i li van explicar que en el campionat van participar més de 600 xiquets i xiquetes de 22 països diferents i que en les proves van realitzar un total de 70 operacions mentals en cinc minuts.

Així, Porcar va recalcar l'orgull que significa per a la ciutat de Castelló que els quatre xiquets hagen quedat entre els cinc primers llocs de les seues categories a nivell mundial.

El regidor va manifestar també que "poques vegades es reconeixen els èxits dels nostres xiquets i joves quan aconsegueixen assoliments a nivell intel·lectual i per açò ens fa una especial il·lusió convidar-vos a aquest Saló de Plens i reconèixer-vos i ser partícips de la vostra victòria"

Els xiquets van estar acompanyats de les seues respectives famílies i de Lourdes Trilles, coordinadora a Castelló del programa Aloha, qui va explicar que "es tracta d'un programa de desenvolupament mental per a xiquets de 5 a 13 anys mitjançant el qual realitzen operacions matemàtiques. Comencen recolzant-se en l'àbac però amb el temps són capaços de fer les operacions mentalment, simplement visualitzant les fitxes de l'àbac i aconseguint molta agilitat i rapidesa a l'hora de fer els càlculs".

La delegació castellonenca ha collit els següents resultats:

Champion (Subcampió mundial)
Adrián de Mateo Pérez - CEIP Juan G. Ripollés (TINY TOTS NIVEL 3)

1er Runner Up (Tercer classificat)
Marcos de Mateo Pérez - CEIP Juan G. Ripollés (TINY TOTS NIVEL 9)

2on Runner Up (Quart classificat)
Saúl Palomo Ramos – Col·legi La Magdalena (TINY TOTS NIVEL 1)

3er Runner Up (Quint classificat)
Maikel Amores Fabra - CEIP Cervantes (TINY TOTS NIVEL 8Segueix-nos: