Està en: INICI > Notícies

Marco insta a sentir "orgull de Castell' en el 767 aniversari de la ciutat

Divendres, 7 de Setembre de 2018
Durant aquest cap de setmana hi haurà justes gratuïtes, exhibicions aèries, visites a la caravel·la Santa Maria i una recreació històrica
.

 
L'alcaldessa, Amparo Marco, ha instat a la ciutadania a gaudir de les més de 100 activitats programades per a commemorar el 767 aniversari de la fundació de la vila i a sentir "orgull de Castelló". "Aquests dies en els quals anem a recordar la nostra tradició i fer honor a les nostres arrels és el moment de traure al carrer el nostre ‘castellonerisme’", ha subratllat Marco.

La primera edil ha convidat a aquest esdeveniment tant a la ciutadania de Castelló com a totes aquelles persones de fora de la ciutat que vulguen passar un cap de setmana amb aire medieval, festiu i familiar. Marco ha destacat activitats com justes medievals gratuïtes en la plaça de bous, una recreació històrica en el parc Ribalta, desfilades, actuacions de música i màgia, exhibicions aèries i espectacles per a tots els públics.

En aquest sentit, la caravel·la Santa Maria va atracar ahir en el Moll de Costa de PortCastelló i estarà obert tot el cap de setmana de 10 a 21 hores. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha visitat aquest matí el vaixell almirall de Cristòfol Colom i ha recordat que aquesta és la tercera nau de la Fundació Nao Victoria. "El Galeón i el Nao Victoria van estar durant ‘Escala a Castelló’, un esdeveniment que va reunir a l'abril a més de 70.000 persones, amb la Santa Maria volem fomentar el mateix turisme familiar", ha remarcat Puerta.

L'activitat estrela de l'aniversari es realitzarà el dissabte i diumenge en la plaça de bous a partir de les 19 hores. "Tindrem una recreació de justes medievals amb entrada gratuïta en homenatge a Na Violant i a Jaume I per a rememorar aquest espectacle de l’Edat Mitjana", ha explicat l'alcaldessa. A més, al costat de la mateixa plaça, els visitants podran gaudir d'una recreació històrica on hi haurà tallers per a xiquets, actuacions, exposicions, espectacles amb foc i atraccions d'època.

En l'àmbit més institucional i solemne es lliurarà la Medalla d'Or de la Ciutat a la Universitat Jaume I, com a testimoniatge de gratitud pel paper que l’UJI ha representat en el desenvolupament social i econòmic de Castelló. L'acte se celebrarà el dissabte en el saló de ple de l'Ajuntament.Segueix-nos: