Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament i el Consell Superior d'Esports firmen un conveni per a la Setmana Europea de l'Esport

Dijous, 13 de Setembre de 2018Castelló serà seu de la caravana #BeActive el pròxim 28 de setembre coincidint amb el Dia Internacional de l’Esport a les Escoles.

Ahir es va signar a Madrid un conveni entre l’Ajuntament de Castelló i el Consell Superior d’Esports (CSD) amb l’objectiu de col·laborar en l’organització de la Setmana Europea de l’Esport. El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha sigut l’encarregat de firmar el conveni amb la  presidenta del CSD, María José Rienda, i ha participat en l’acte de presentació de la Setmana Europea de l’Esport, que tindrà lloc entre el 23 i el 30 de setembre.

L’acte ha comptat amb la presència de representants d’ajuntaments de diferents localitats de l’Estat i amb la participació de coneguts esportistes que han volgut aportar el seu punt de vista com a professionals. La ex-gimnasta i medallista olímpica, Almudena Cid, ha destacat l’oportunitat que suposa aquest tipus d’iniciatives per a arribar als joves i "difondre tot el que l’esport ens pot oferir". Durant l’acte,  María José Rienda ha explicat que aquesta "lluita contra el sedentarisme" és compartida pels 33 països europeus que participen d’una Setmana Europea de l’Esport que suma 15.000 esdeveniments i més de 100.000 participants. Per la seua part, Enric Porcar s’ha  declarat molt content pel protagonisme de Castelló en aquesta iniciativa "perquè contribueix a eixa aposta per l’esport, per la cultura física, per l’estil de vida actiu i saludable que promovem des del Patronat d’Esports i des de l’Ajuntament".

La Setmana Europea de l’Esport és una iniciativa a nivell europeu per a promocionar l’esport i sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de mantenir un estil de vida actiu. La idea naix l’any 2015 impulsada per la Comissió Europea en estreta col·laboració amb les diferents administracions nacionals i locals. Aquest any Castelló tindrà un protagonisme especial ja que ha sigut escollida com a una de les seus de la caravana #BeActive, que sortirà de Madrid el dia 24 i recorrerà les localitats de Tarancón, Cuenca, Sarrión i Tortosa, arribant a la capital de la plana el divendres dia 28. El Patronat d’Esports ha preparat una programació especial per a tota la setmana, amb activitats esportives per a totes les edats en diferents punts de la ciutat. El divendres 28 l’escenari principal serà el Parc Ribalta, on es rebrà la torxa transportada per dos atletes des de Madrid i es programaran activitats, xarrades i actes de promoció relacionats amb l’esport i amb la difusió dels beneficis que comporta la seua pràctica. A més, el divendres 28 també és el Dia Internacional de l’Esport a les Escoles, motiu pel qual es vol posar especial èmfasi en les xiquetes i xiquets en edat escolar de Castelló. Segueix-nos: