Està en: INICI > Notícies

La Setmana Europea de l'Esport arriba a Castell

Dilluns, 24 de Setembre de 2018

BeActive
>> Setmana Europea de l'Esport. 23 al 30 de Setembre de 2018. Díptic informatiu

El Patronat d’Esports dissenya una programació especial d’activitats esportives per a tota la ciutadania

El diumenge 23 de setembre comença la Setmana Europea de l’Esport, vuit dies per a reflexionar sobre els beneficis d’un estil de vida actiu i amb una programació especial d’esdeveniments esportius. Dintre d’aquesta iniciativa que es celebra a més de 33 països, el Patronat d’Esports ha preparat una agenda esportiva específica per tal d’apropar la pràctica esportiva als ciutadans de Castelló. Així, en col•laboració amb els clubs esportius de la ciutat, es realitzaran jornades de portes obertes en diferents instal•lacions municipals al llarg de la setmana i una jornada esportiva especial el dia 28 al parc Ribalta.

Bàsquet, futbol sala, escacs, voleibol, patinatge de velocitat, atletisme, handbol, esgrima... Les activitats estan dirigides a totes les edats i supervisades pels professionals dels clubs. El gerent del Patronat Municipal d’Esports, Francesc Rubio, ha declarat: "És una oportunitat per a que molta gent conega diferents pràctiques esportives, la metodologia que s’utilitza a nivell d’entrenaments, així com les instal•lacions on es practiquen; tot dins del marc de la Setmana Europea de l’Esport, que té aquest objectiu precisament, apropar l’esport a la gent". Aquestes jornades tindran un horari de vesprada, començant majoritàriament al voltant de les cinc de la vesprada per tal d’afavorir l’afluència dels xiquets i xiquetes de la ciutat.
 
A més també s’hi han programat xarrades i conferències de temàtica esportiva, carreres, partits, un torneig de boxa femení, clinics etc. La programació es pot consultar a la web de la Setmana Europea de l’Esport, a les xarxes socials del Patronat, a la web de l’Ajuntament o a l’APP de Castelló.
 
DIVENDRES 28, JORNADA BEACTIVE AL RIBALTA

El divendres Castelló serà protagonista en rebre la caravana #BeActive, que travessa diferents ciutats espanyoles i fa parada al parc Ribalta. En col•laboració amb el Consell Superior d’Esports, el Patronat ha preparat una sèrie d’activitats i tallers per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de tenir un estil de vida actiu: xarrades sobre nutrició, tallers de zumba, ioga, capoeira, pilates i crossfit, o zones condicionades per a practicar diferents esports sota la supervisió de professionals qualificats, formaran part de l’agenda del dia.

Es vol comptar amb la participació de la ciutadania de Castelló en aquest esdeveniment que tindrà lloc al Passadís de les Arts del Parc Ribalta des de les onze del matí. Abans del migdia, la programació es dirigirà a persones d’edat avançada, mentre que a la vesprada s’espera gran afluència de xiquets i xiquetes i es comptarà amb la presència dels superherois Pj Mask, que tenen gran èxit entre el públic infantil. El fet que el divendres 28 coincidisca també amb el Dia Internacional de l’Esport a l’Escola farà especialment protagonistes als infants de la ciutat

La jornada finalitzarà amb la recepció de la torxa #BeActive, transportada des de Madrid per dos atletes de talla internacional i amb una cursa popular de caràcter familiar i per a tots el públics i nivells que recorrerà els voltants del parc Ribalta.

UN ESDEVENIMENT A NIVELL EUROPEU

La Setmana Europea de l’Esport és una iniciativa a nivell europeu per a promocionar l’esport i sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de mantenir un estil de vida actiu. 33 països europeus s’impliquen en aquesta campanya amb més de 15.000 esdeveniments i 100.000 participants. La idea naix l’any 2015 impulsada per la Comissió Europea en estreta col•laboració amb les diferents administracions nacionals i locals. Aquest any Castelló tindrà un protagonisme especial ja que ha sigut escollida com a una de les seus de la caravana #BeActive, que sortirà de Madrid el dia 24 i recorrerà les localitats de Tarancón, Cuenca, Sarrión i Tortosa, arribant a la capital de la plana el divendres dia 28.Segueix-nos: