Està en: INICI > Notícies

Urbanisme obri la participaci pblica del pla especial per a obtenir sl dotacional i millorar les riberes del Riu Sec en Crmor

Divendres, 5 de Octubre de 2018
El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castelló obri a consulta pública la versió preliminar del pla especial per a l'obtenció de sòl dotacional públic i la millora de les riberes del Riu Sec. El període de consulta romandrà obert del 5 d'octubre al 12 de desembre de 2018 i el document estarà accessible en la seu municipal d'Urbanisme (edifici Quatre Cantons) i també de manera en línia. A més, el 7 de novembre se celebrarà una sessió explicativa oberta en el Maset Blau, seu de la tinença d'Alcaldia del Districte Oest, a les 18:00 hores.

ENLLAÇ AL DOCUMENT DE CONSULTA

Aquest pla especial forma part d'una actuació global recollida en un màster pla que coordina la transformació del riu Sec en un eix vertebrador ambiental i urbanístic en un tram de 4,3 quilòmetres, entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s'inicia el cobriment del riu en l'avinguda de la Vall d'Uixó. 

Aquest màster pla conté la proposta d'ordenació urbanística i tractament mediambiental del conjunt de les riberes del riu Sec, el tractament de les mateixes amb el disseny de zones verdes i altres espais, possibles actuacions sobre el jaç i els talusos laterals, les connexions entre riberes i amb la resta d'infraestructures urbanes, les fases, etcètera. "La redacció d'aquest màster pla ens permetrà definir el full de ruta del desenvolupament urbanístic de la zona Oest de la ciutat en sintonia amb el Pla General, dotar al barri de Crémor d'espais de qualitat i projectar la solució tècnica d'un territori amb elevat valor ambiental i paisatgístic", ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

"Aquest pla serà el document de coordinació que servisca de marc per a la redacció del pla especial per a l'obtenció de sòl dotacional per a equipament públic en Crémor i l'adequació de les riberes del riu com a zona verda i la redacció del projecte d'urbanització que permeta desenvolupar les actuacions, incloses també les passarel·les ciclistes i per a vianants que permeten connectar Crémor i el Raval Universitari", segons ha explicat el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.

L'àmbit del Pla Especial, del que ja s'ha obtingut l'avaluació ambiental estratègica, actua sobre una zona de 60.000 metres quadrats, que inclou el tram del riu Sec des del nou pont a construir en la prolongació del carrer Jesús Martí Martín fins a la confluència de la Quadra Saboner i carretera de l'Alcora fins al pont del Passeig de la Universitat i la seua extensió per la marge dreta fins a l'accés al cementeri.

Simó ha recordat que aquest Pla Especial contempla, tal com ja es va explicar en el procés participatiu en els barris del Pla General, la creació d'un eix ciclista i per a vianants "que potencie la mobilitat urbana sostenible, un objectiu prioritari del Govern municipal per a convertir a Castelló en una ciutat més amable, còmoda i atractiva per a viure".Segueix-nos: