Està en: INICI > Notícies

Marco anima a utilitzar el whatsapp policial de Comunic@Jove com a eina de prevenci davant situacions de desprotecci

Dimecres, 28 de Novembre de 2018

Jove de Castell veient el missatge de wasap de l'alcaldessa

L'alcaldessa de Castelló destaca que es tracta un canal de proximitat que permetrà a la Policia Local enviar suggeriments, recomanacions i consells útils
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha enviat un missatge de benvinguda als més d'1.400 estudiants del grup de whatsapp compartit amb la Policia Local amb el qual ha començat Comunic@jove, "un programa de proximitat policial amb estudiants d'ESO amb el qual volem establir un vincle més proper amb vosaltres i vosaltres. Rebreu suggeriments, recomanacions, consells útils i, sobretot, podreu contactar per a rebre assessorament per motius d'assetjament, violència de gènere, discriminació i, en general, tot allò en el que la Policia Local de Castelló us puga ser útil". Aquest programa s’ha posat en marxa en sis instituts de la ciutat. 

Marco ha recordat que "els agents policials que atenen aquest servei de whatsapp són els vostres aliats i volem que aquest canal directe de comunicació es convertisca en una eina fonamental de prevenció". Comunic@jove és un programa amb el qual l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana que dirigeix el regidor Antonio Lorenzo, pretén establir un canal directe a través de whatsapp entre joves de 12 a 15 anys i la Policia Local per a generar una comunicació pròxima, que genere confiança i que siga útil. 

Lorenzo destaca que es tracta d'una "iniciativa pionera a Castelló per a acostar el servei públic que presta la Policia Local també als més joves, perquè perceben als agents com a aliats i que aquest canal directe de comunicació es convertisca en una eina fonamental de prevenció". La tecnologia, ha afegit l'edil, es converteix en una aliada per a impulsar aquest projecte gràcies a l'ús d'un canal tan habitual entre els joves com el whatsapp.

En aquesta primera fase d'implantació, participen sis instituts de la ciutat amb l'objectiu de facilitar informació sobre campanyes policials, difondre consells útils per a aquest segment de població, acostar informació d'interès sobre àmbits com la mobilitat, però també perquè els estudiants puguen traslladar consultes o plantejar dubtes a la Policia Local d'una manera àgil i directa. Així, està previst que en aquestes primeres setmanes s'envie informació útil sobre prevenció de violència de gènere entre joves, recomanacions de mobilitat relacionades amb l'ús del patinet elèctric o sobre l'ús d'imatges personals en xarxes socials. 

Aquest canal de whatsapp no solament permetrà que els delegats plantegen consultes sinó que també podrà rebre missatges particulars dels estudiants en cas que necessiten ajuda o assessorament per motius d'assetjament, violència de gènere, discriminació i, en general, tots aquells que afecten a la seua dignitat i seguretat personal. 

El regidor Antonio Lorenzo ha insistit que aquesta nova eina "és una canal de comunicació amb els i les estudiants davant situacions d'abús, d'assetjament i de qualsevol altre tipus de violència. Un programa en el qual la Policia Local en col·laboració amb els tutors i responsables educatius dels centres escolars intentarà cercar la millor solució per a atendre les necessitats dels nostres joves".

Comunic@jove també facilitarà que es comunique un problema quan és incipient, que es puga assessorar sobre com resoldre-ho i fins i tot fer una tasca d'acompanyament en cas que siga necessari. L'oficial de la Policia Local José María Villegas ha explicat que "la franja d'edat de 13 a 15 anys és clau per a establir una relació de confiança, que valoren la prevenció i que tinguen una percepció molt més àmplia del treball policial".
 
Castelló, 28 de novembre de 2018Segueix-nos: