Està en: INICI > Notícies

Castell treballa amb socis europeus en el disseny d'una ciutat ms verda de cara a 2050

Dimarts, 20 de Novembre de 2018L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca la col·laboració amb l'institut Fraunhofer i amb ciutats d'Alemanya, Holanda i França
 
L'Ajuntament de Castelló ha dissenyat, amb l'ajuda de socis europeus, els objectius de desenvolupament sostenible als quals aspira per a la ciutat del futur. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que a través del projecte internacional Unalab "estem definint els passos per a arribar a ser un municipi completament verd i sostenible en 2050".

"Castelló és una ciutat que mira sempre cap al futur i per a garantir el benestar de les nostres filles i fills hem de començar a marcar-nos uns objectius que aposten per l'aprofitament de recursos, la conscienciació ambiental i la lluita contra el canvi climàtic", ha subratllat.

En la iniciativa participen ciutats de països com República Txeca, França, Holanda i Alemanya. En concret, durant aquests dies han estat en la capital de la Plana un grup de membres de l'Institut Tecnològic de Fraunhofer (Alemanya), que han mantingut reunions de treball amb tècnics municipals per a definir el full de ruta cap a l'aprofitament total dels recursos naturals. El Fraunhofer és un referent europeu en innovació.

A Castelló s'han realitzat dues jornades de treball en les quals els socis d'aquest projecte europeu han assessorat els tècnics municipals i han definit uns objectius de desenvolupament sostenible centrats en el context de la ciutat. "Es tracta d'aprofitar les sinergies i aconseguir que l'experiència municipal d'èxit puga ser compartida per altres ciutats. Castelló pot aportar els seus projectes i, d'altra banda, analitzar els que han implementat altres localitats en el seu àmbit territorial", apunta.

El projecte aspira a definir les accions que aconseguisquen un malbaratament zero dels recursos hídrics i que faça de Castelló una ciutat amb més espais verds, horts urbans i carrils bici, així com més educació ambiental en els col·legis, administracions públiques i empreses i el foment de les energies renovables en les zones industrials.

Castelló, 20 d'octubre de 2018Segueix-nos: