Està en: INICI > Notícies

Marco ressalta que la intermodal incrementar la competitivitat i ser un revulsiu per a l'ocupaci

Diumenge, 21 de Octubre de 2018L'alcaldessa de Castelló garanteix el suport municipal a una infraestructura estratègica per a l'economia local
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, assegura que "l'estació intermodal de mercaderies incrementarà la competitivitat i serà un revulsiu per a la generació d'ocupació en els sectors empresarials puixants en l’economia local i provincial", com és el cas de la ceràmica, la indústria química i la citricultura. En eixe sentit, destaca els avanços en el desenvolupament del projecte, que es preveu que estiga operatiu en 2021. "La intermodal serà l'impuls definitiu per al Castelló de les pròximes dècades".

Marco ressalta que la intermodal representa un model de transport estratègic i per aquest motiu les institucions i les organitzacions empresarials i sindicals valoren la seua influència en el desenvolupament econòmic. La intermodal enllaçarà el Corredor Mediterrani amb el port i, per tant, "és clau per a posar Castelló en el mapa europeu del tràfic ferroviari i per a obrir la ciutat i la província cap als grans mercats", ha subratllat.

"Des del Consistori donarem suport a aquest projecte, perquè sabem que generarà més riquesa a la ciutat i per tant més oportunitats d’ocupació". Així ho ha expressat l'alcaldessa després de la recent presentació de l'estudi de demanda de l'estació intermodal en la seu de l'Autoritat Portuària de Castelló, al costat de la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, entre uns altres.

L'estudi presentat fa uns dies revela que la nova infraestructura projectada gestionarà entre 40 i 102 trens setmanals, a mitjà i llarg termini, i ocuparà una superfície de 30 hectàrees. A més, permetrà millorar la connectivitat de la província amb els corredors Mediterrani i Cantàbric i amb la seu logística de Saragossa, la més important del país.

El nou Pla General de Castelló, ara en l'última fase, contempla la reserva de sòl per a l'estació intermodal, al costat del futur accés ferroviari sud, a més de desenvolupar sòl industrial en el seu entorn que connecta amb el polígon del Serrallo i donarà servei a l'activitat logística associada al port. "La planificació urbanística ha de contribuir al desenvolupament econòmic", conclou, "en el marc d'un disseny equilibrat i sostenible de la ciutat".

Castelló, 21 d'octubre de 2018Segueix-nos: