Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament de Castell redueix el deute en 7 milions d'euros de forma anticipada

Dimarts, 23 de Octubre de 2018L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca la voluntat de destinar els diners públics a la ciutadania i no als bancs
 
L'Ajuntament de Castelló reduirà el seu deute en 6,9 milions d'euros. El ple municipal sotmetrà a votació aquesta setmana l'amortització anticipada de préstecs municipals a llarg termini, en el marc d'una modificació de crèdits del pressupost. La quantitat a amortitzar procedeix del romanent de despeses generals del pressupost de l'any passat. 

"L'objectiu municipal és avançar cap al deute zero", afirma l'alcaldessa, Amparo Marco, qui ha destacat "l'eficàcia de les polítiques econòmiques impulsades des de l'inici del mandat municipal a Castelló, que han contribuït a reduir la càrrega financera". "Paguem menys als bancs i açò ens permet destinar els diners públics a projectes que té a veure amb la millora de la qualitat de vida de les persones", indica.

L'endeutament ha caigut en els últims tres anys des del 80% del 18% que es preveu al final de 2018. El refinançament dels préstecs bancaris ha permès reduir els costos financers, especialment els de operacions lesives per als interessos econòmics de la institució. L'austeritat del Govern municipal ha contribuït al sanejament financer, l'evitar el balafiament dels recursos habitual en governs anteriors.

El deute de l'Ajuntament va arribar a ser de 129 milions en 2012 i a la fi de 2018 serà de 32 milions d'euros. Un descens progressiu que no ha afectat a l'economia municipal. Al contrari: els serveis públics essencials s'han potenciat i les inversions s'han incrementat, especialment en dues àrees considerades estratègiques com és el cas de l'ocupació i de les polítiques solidàries de Benestar Social.

El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ressalta la "eficàcia" de les polítiques econòmiques impulsades en els últims tres anys i mitjà, enfront de el "descontrol" imperant en el govern de la dreta. "Ara les persones estan en el centre de les decisions polítiques", indica. En eixe sentit, apunta que "la millora gestió econòmica ha sigut decisiva a l'hora de desenvolupar les accions incloses en el Pacte del Grau".

En 2018 es preveu invertir 7,4 milions d'euros consignats en el pressupost municipal, a més d'11,09 milions d'euros d'inversions financerament sostenibles (amb fons procedents del superàvit de l'any anterior) i 5,6 milions de projectes finançats amb càrrec als fons Feder de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Uns 24 milions d'euros en un únic exercici. 
 
Castelló, 23 d'octubre de 2018Segueix-nos: