Està en: INICI > Notícies

Educaci engega una nova edici del Pintaescola amb 'Sis artistes, sis escoles'

Dissabte, 1 de Desembre de 2018

Porcar celebra que "moltes escoles reivindiquen tenir una obra d'un artista grafiter en les seues parets"

La regidoria d'Educació, encapçalada per Enric Porcar, ha promogut una nova edició de la iniciativa que apropa el món del grafiti i de la pintura mural a les escoles de la ciutat. Aquest any són 6 artistes, en el projecte '6 artistes, 6 escoles', emmarcat en el projecte educatiu Pintaescola. L'edil Porcar celebra que "s'està aconseguint introduir l'art en les escoles, i amb aquesta proposta el que volem és que es reflectisca també en els carrers i en els barris".

L'edició d'aquest any implica a 6 escoles de Castelló: CEIP Benadressa, CEE Castell Vell, CEIP Isabel Ferrer, CEIP Lluis Revest, CEIP Manel García Grau i el CEIP Pintor Castell. Durant tota aquesta setmana els artistes; Amadeu Civera, Royce 183 (Javier Pérez Zaragoza), Nacho Ballester, Hice (Manuel Forner Rubert), Hoosh (Joshua Socias Molina) i David Ruiz han estat omplint de color diferents espais dels col·legis.

"Els artistes que estan apropant l'art urbà a l'alumnat de Castelló també conviuen amb els xiquets i les xiquetes, els quals han estudiat les seues obres", ha indicat Porcar. A més a més, s’han fet tallers impartits pels grafiters dirigits als alumnes de les escoles que hi participen en el projecte.

Porcar ha explicat que l'edició passada va ser un èxit que es volia repetir. A més a més, no es descarta tornar a fer-ho l'any vinent, "ja que fins ara haurem decorat fins a 18 escoles, 12 el primer any i 6 aquest, i encara ens queden moltes escoles que reivindiquen i ens reclamen que volen tenir una obra d'un artista grafiter en les seues parets", ha matisat.

El regidor ha volgut destacar també que el Pintaescola ordinari és un projecte "en el qual són les famílies, els xiquets i els mestres els qui decideixen què pintar i on pintar". "Són desenes les escoles que cada any entren en aquest projecte i decoren els seues espais a partir de projectes que ens presenten a l'Ajuntament de Castelló. I des de l'Ajuntament se'ls facilita les pintures perquè puguen fer-ho". A més a més, com a novetat d'aquest any, s'ha obert a la participació dels instituts de Castelló.Segueix-nos: