Està en: INICI > Notícies

Msica, dinamitzaci comercial, fires, cinema, teatre i circ conformen la campanya nadalenca Castell s illusi

Divendres, 14 de Desembre de 2018


Marco posa en valor el potencial dinamitzador de la programació nadalenca i anima a apostar pel comerç de proximitat.

>> CONSULTA LA PROGRAMACIÓ EN PDF

La programació nadalenca de Castelló suma més d'un centenar activitats culturals, comercials, lúdiques, didàctiques i esportives fins al 5 de gener. Fires, mercats, tallers, jocs, exposicions, representacions teatrals, concerts, projeccions o circ entre un llarg etcètera faran de la ciutat un espai més dinàmic i familiar donant sentit al lema ‘Castelló és il·lusió’. El resultat és una programació col·laborativa impulsada des de les regidories de Comerç, Cultura, Joventut, Festes, Esports, Ermites i Sostenibilitat Ambiental que inundarà els carrers de la ciutat de les millors alternatives d'oci adaptades a totes les edats.

Aprofitant l'oferta que brinda Castelló en aquestes dates, l'alcaldessa Amparo Marco ha animat als qui vulguen visitar la ciutat a "acostar-se i gaudir de l'ambient nadalenc, impregnar-se de la nostra oferta cultural, delectar-se amb la gastronomia local i apostar pel comerç de proximitat en una època en la qual les compres a familiars i amics s'intensifiquen". En aquest sentit, la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha posat en valor "l'impuls que suposa la programació nadalenca per a reactivar i fomentar el teixit comercial dels nostres barris".

Tallers infantils i jocs, visites del carter real i del Pare Noel, el cicle Menudo Filmo amb l'obra La canción del mar, i Nadal de Circ, que prendrà com a escenari la plaça Major per a la posada en escena dels seus quatre espectacles, complementen una programació amb la qual els més xicotets podran gaudir de l'aire lliure coincidint amb les seues vacances escolars.

Una altra cita tradicional en el calendari nadalenc castellonenc és la Fira d'Oci Infantil i Juvenil amb la qual la Regidoria de Joventut dóna la benvinguda a l'any nou. Tallers, jocs, dinamització i espectacles per a públic infantil i juvenil prendran la Pèrgola del 2 al 5 de gener. Dins de la programació també es reserva espai per als tradicionals mercats ambulants, com el de Nadal de la plaça Santa Clara que romandrà obert fins al 5 de gener.

Tardeos i Nit de cap d'any en el Grau.


A ritme de flamenc i rock, arriben els ‘tardeos’ per Nadal del Grau. Els dies 15, 22, 24 per partida doble, 29 i 31 de desembre la dinamització tindrà com a escenaris els carrers Canalejas, Trafalgar o l'avinguda de Sant Pere. La programació nadalenca del districte marítim, en col·laboració amb Col·lectius per la Cultura del Grau, també inclou la XIX Trobada Nadalenca de Corals, tallers amb temàtica nadalenca, cercaviles per a anunciar el Nadal a càrrec dels Dolçainers i Tabaleters del Grau i l'actuació del Betlem de Columbretes, de la mà del Grup Danses Illes Columbretes. El Planetari, a més, oferta en aquestes dates tallers, exposicions i projeccions divulgatives sobre ciència dirigides a totes les edats.

I, per descomptat, en el Grau aquestes dates ja són sinònim de festa Cap d'Any. L'edifici del Rellotge serà el punt de trobada on es donarà la benvinguda al 2019 amb un audiovisual i es procedirà a la presa dels dotze raïms al són de les campanades. La guinda del pastís la posarà l'orquestra Camaleón en el pati de l'escola Juan Sebastian Elcano. Cal recordar que aquest nadal l'Ajuntament ha ampliat l'horari dels serveis de TRAM i bus per a aqueixa nit i els dos caps de setmana que la precedeixen.


La música té més protagonisme amb esdeveniments com el concert de la Unió Musical Mestre Gargori, els concerts de la Banda Municipal de Castelló, el cicle Sons -amb l'actuació de Chris Garneau-, el concert de la Rondalla Vora Séquia, el cicle concerts de Dolçaina en el Raval, les nadales de la Plana, el concert de Reis o Dolçainadal.

En l'àmbit cultural amb el qual se submergeix la ciutat de Castelló no podia faltar el teatre, el cinema o el circ. Cicles com Castelló a Escena, del 22 al 25 de desembre amb obres com Un mes tu, un mes jo o Oníric; Cinema en Valencià -10 de desembre-; Filmoteca -amb les projeccions Cap a la llum i La malaltia del diumenge el 12 i 26 de desembre- i Dona i Cinema, que projectarà
Una segona mare el 19 de desembre.

Per als qui vulguen aprofitar aquesta època vacacional per a conèixer el patrimoni històric, s'han establit visites guiades a Castell Vell, al refugi antiaeri i a l'emblemàtic campanar El Fadrí. Per a aquells interessats, poden ampliar informació en la pàgina www.mucc.es.

La programació, en el seu conjunt, suma més d'un centenar d'activitats que conviden a passejar pels carrers, compartir el temps amb familiars i amics, gaudir de l'àmplia oferta cultural i, en suma, viure Castelló per Nadal. Tot açò, en un ambient carregat de decoració nadalenca, així com els adorns de llums, els jardins efímers i els tòtems informatius situats en punts clau de la ciutat. Per açò i molt més, Castelló és Nadal. Castelló és il·lusióSegueix-nos: