Està en: INICI > Notícies

Castell va oferir una subvenci al Raval de la Trinitat i suport per a elaborar el pla d'emergncies de la Fireta de Santa Llcia

Dilluns, 17 de Desembre de 2018

 L'Ajuntament de Castelló va plantejar, a través del Districte Centre, un conveni de 1.500 euros a l'Associació de Veïns del Raval de la Trinitat igual que l'any passat per a l'organització de la Fireta de Santa Llúcia a més d'oferir tota la col·laboració per a la redacció del pla d'actuació davant emergències (PAE), un document obligatori per a tot esdeveniment al qual és aplicable la llei d'Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics i l'elaboració dels quals correspon als titulars o organitzadors d'una activitat.

El Govern municipal lamenta que el col·lectiu veïnal renunciara a la subvenció, a la proposta d'ampliar el conveni per a l'any vinent i al suport per a redactar el PAE, que només persegueix garantir la seguretat de les persones que assisteixen a un esdeveniment organitzat en un espai públic.

L’Ajuntament s'ha limitat a demanar la mateixa documentació que a qualsevol altre esdeveniment que s'organitza en la via pública en compliment de la legalitat. "Seria un greuge comparatiu demanar la documentació a uns organitzadors sí i a uns altres no i seria una temeritat no sol·licitar el pla que garanteix una intervenció en cas que es produïsca una emergència".

Per tant, rebutgem que la Fireta de Santa Llúcia s'haja deixat d'organitzar per "traves municipals", per exigir "tràmits inassumibles" i molt menys que s'haja "desatés la seguretat pública". Una vegada més l'Ajuntament de Castelló reitera la voluntat de col·laborar amb aquest o qualsevol altre esdeveniment que se celebre en via pública, però complint amb la tramitació administrativa i garantint la seguretat. Segueix-nos: