Està en: INICI > Notícies

Castell obri un cam escolar que millora l'accs i la seguretat viria del collegi Illes Columbretes

Dilluns, 17 de Desembre de 2018El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, destaca que aquesta iniciativa "plasma l'aposta per una mobilitat més respectuosa".
 
El col·legi Illes Columbretes, en el districte Nord, estrena camí escolar i, amb ell, un accés més segur, més còmode i més sostenible. L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat, ha millorat l'accés amb la construcció d'una vorera que connecta el Grup Sant Agustín i Sant Marcos amb l'escola a través de la Quadra Borriolenc i el Camí Mestrets; ha habilitat una senda per als vianants que uneix el centre docent amb l'avinguda Castell Vell i ha reordenat les places d'aparcament, els carrils de circulació i la parada d'autobús a través de la millora de la senyalització horitzontal i vertical.

L'actuació també ha inclòs una limitació del trànsit de pas en la Quadra Segona, on se situa l'accés de l'escola Illes Columbretes, amb l'objectiu de millorar la seguretat viària amb la limitació del nombre de vehicles a motor que transiten per aquesta via. I a més s'ha instal·lat un pas de zebra sobreelevat en la Quadra Borriolenc, enfront del Grup Sant Agustín i Sant Marcos, per a millorar la seguretat viària i pacificar el trànsit mitjançant la reducció de la velocitat.

Els regidors de Mobilitat, Rafa Simó, i d'Educació, Enric Porcar, han acompanyat hui a la comunitat educativa en la ‘inauguració’ oficial del camí escolar, que ha inclòs el tall d'una cinta simbòlica per part de l'alumnat. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha subratllat que aquestes actuacions "pretenen afavorir una mobilitat més sostenible i més segura en els entorns escolars i fomentar així, des de la infància, alternatives de mobilitat al vehicle privat".

Simó ha afegit que els camins escolars van més enllà de la intervenció física en els accessos del centre docent "i requereixen de la participació de tota la comunitat educativa perquè siguen un èxit. Un camí escolar és també una iniciativa educativa que, des de la infància, persegueix afavorir una mobilitat més respectuosa des del punt de vista ambiental i el de la seguretat viària".

Per part seua, el regidor d'Educació, Enric Porcar, ha apuntat que "la implantació de camins escolars també suposa facilitar l'autonomia de l'alumnat en els desplaçaments al centre educatiu, amb el que impulsem també la recuperació de l'espai públic per als vianants i fem de Castelló una ciutat més amable".Segueix-nos: