Està en: INICI > Notícies

El projecte "Musiquem' dota d'instruments el collegi Mestre Cans per a crear una orquestra de corda

Dijous, 20 de Desembre de 2018

Porcar celebra la iniciativa "perquè democratitza l'accés a la música i permet a l’alumnat crear una comunitat inclusiva en què tots poden participar d’ella".


El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha presentat en roda de premsa junt amb representants de la Universitat Jaume I i del col·legi Mestre Canòs, el projecte educatiu ‘Musiquem’. La iniciativa educativa es desenvoluparà al Mestre Canòs i consisteix a dotar al centre d’instruments de corda (violins i violoncels) i espais perquè els més xicotets puguen apropar-se a la pràctica musical.

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament destina 40.000€ per a aquest projecte que tindrà una duració de 2 anys i en què es veuran implicats els alumnes, els mestres i músics especialistes. De fet, es comptarà amb un equip interdisciplinari, ja que participen professors i professionals de l’UJI especialitzats en diferents àmbits musico-artístics, com l’educació musical o l’expressió corporal.

El resultat d’aquesta experiència serà la formació d’una orquestra instrumental composta per l’alumnat de 3r a 5è de l’escola castellonenca. "Aquest projecte permet introduir la música a les escoles, perquè els xiquets i les xiquetes puguen apropar-se a ella amb la pràctica i l’experiència", ha explicat Porcar.

L’objectiu de la iniciativa implica introduir a l’alumnat en la pràctica musical, però també en fomentar la diversitat, la inclusió i crear un vincle entre l’escola i la comunitat que l’envolta, ja que es difondrà el projecte a través de concerts, seminaris, trobades i jornades, entre altres activitats. El regidor d’Educació celebra aquesta iniciativa "perquè democratitza l'accés a la música i permet a l’alumnat crear una comunitat inclusiva en què tots poden participar d’ella".Segueix-nos: