Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament destina 1,6 milions d'euros a cobrir les necessitats bsiques de famlies de Castell

Dissabte, 29 de Desembre de 2018L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la importància de la solidaritat institucional per a garantir els recursos mínims als més desfavorits.

L'Ajuntament de Castelló ha renovat per dos anys més el contracte amb l'empresa Consum per a continuar amb el subministrament dels denominats ‘vals de compra’ per a cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene d'aquelles persones que es troben en situació d'emergència social. En concret, el pressupost destinat ascendeix a 1,6 milions d'euros per als anys 2019 i 2020.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha subratllat "la transcendent labor solidària que exerceixen les institucions locals, que són un suport econòmic fonamental per als més desfavorits". En aquest sentit, Marco ha agraït la col·laboració de les empreses privades i la gestió administrativa dels serveis socials municipals, "els quals fan un treball essencial per a la ciutadania de Castelló", ha expressat.

Durant la signatura del contracte, en la qual també ha participat el regidor de Benestar Social, Jose Luis Lópéz, la primera edil ha ressaltat el compromís municipal d'anteposar a les persones i d'atendre a tots i totes les ciutadanes que necessiten el suport de l'Ajuntament. "La crisi ha deixat a famílies de Castelló en situacions complicades, amb dificultats per a tornar al mercat de treball o en condicions laborals precàries que no els permet arribar a final de mes i com a administració local hem d'ajudar-los, funció que tenen els vals de compra".

El consistori també ofereix ajudes d'emergència d'un altre tipus per a sufragar les despeses del menjador escolar per als fills, el lloguer d'habitatge, ulleres, desplaçaments a centres sanitaris per a tractaments mèdics o activitats de formació per a aturats, així com el pagament de deutes de subministrament d'aigua, gas i electricitat, la qual cosa ha vingut a denominar-se pobresa energètica.Segueix-nos: