Està en: INICI > Notícies

Castell inverteix quasi 500.000 euros en ajudes per a impulsar la creaci d'empreses i startups

Diumenge, 23 de Desembre de 2018


 
Amparo Marco destaca l'aposta pel retorn del talent i els autònoms i les subvencions per a contractar a aturats.
 
L'Ajuntament de Castelló, a través del servei d'emprenedoria de l’agència Castelló Crea, ha invertit l'any 2018 un total de 457.500 euros en sis línies de subvencions destinades a afavorir la creació de projectes empresarials i la consolidació d'empreses. En total, 58 empreses s'han pogut beneficiar d'aquestes iniciatives. El factor nou d'aquestes ajudes és que el 100% de pagament es realitza de forma anticipada.
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ressaltat que l'objectiu d'aquestes ajudes és "donar suport econòmicament a projectes d'emprenedoria, fomentar la contractació de persones desocupades i afavorir l'economia social i l'emprenedoria col·lectiva". Marco ha reiterat el compromís del Govern Municipal amb l'ocupació, el qual "és i serà una prioritat en les polítiques de l'equip de govern".
 
Així doncs, es tracta de sis línies de finançament per a emprenedors. D'una banda, el consistori ha invertit 150.000 euros per a sufragar les despeses de la incorporació de socis o contractació de persones desocupades en empreses emmarcades dins de l'economia social. A més, també ha activat una línia d'ajudes de 60.000 euros per a cobrir les despeses d'alta d'autònoms, contractació d'aturats i despeses de posada en marxa empresarial.
 
"Volem lluitar contra l’atur potenciant la contractació de persones desocupades i fomentant la creació d'empreses socials i startups", ha explicat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica i Ocupació, Patricia Puerta. En aquest sentit, l'ajuntament compta amb una subvenció de 60.000 euros per a projectes d'innovació social, una altra de 25.000 euros per a projectes d'ocupació executats per empreses del tercer sector i 12.500 euros per a bonificar les despeses financeres de microcrèdits.
 
A més a més, Marco ha recordat la partida de 150.000 euros amb els quals el consistori va apostar pel retorn del talent de persones vinculades a la ciutat de Castelló que es troben a l'estranger o fora de la comunitat autònoma. "Del que es tracta és d'augmentar la contractació per part d'empreses locals per a incorporar perfils qualificats, a més d'incrementar la competitivitat i el talent professional i personal", ha subratllat.
 
 
Altres activitats de suport a emprenedors
A més de les línies de subvencions, la plataforma Castelló Crea realitza durant tot l'any activitats complementàries de suport a les persones emprenedores, com la ‘Escola per a Emprendre’, tallers de sensibilització en temes com l'autoocupació o la digitalització i trobades empresarials (networking) per a compartir experiències de diferents projectes empresarials.
 
Finalment, el consistori també compta amb infraestructures municipals com el centre CIES, que s'empra com a "viver" d'empreses innovadores, així com el programa BETA.COOP de foment de l'emprenedoria col·lectiva i sostenible, entre altres coses.Segueix-nos: