Està en: INICI > Notícies

Una castellonenca rep el Premi Nacional de Cermica "Ciutat de Castell'

Dimecres, 30 de Gener de 2019


 
L'alcaldessa ha destacat que aquest guardó és un reconeixement a la transcendència d'aquesta indústria, senyal d'identitat de la ciutat.
 
L'Ajuntament de Castelló i l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) han fet lliurament del 14é Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló’ 2018 que organitzen cada dos anys. L'acte s'ha celebrat durant la fira Cevisama i l'obra guanyadora ha sigut ‘Quan la llunyania em va semblar pròxima’, original de l'artista castellonenca Carmela Tello, la qual ha sigut triada pel jurat entre les 25 obres seleccionades i rebrà un premi en metàl·lic de 4.500 euros.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que el Premi Nacional de Ceràmica ‘Ciutat de Castelló’ és un reconeixement a la transcendència d'aquesta indústria en la capital. Al seu parer, la ceràmica "representa el passat històric, el present més innovador i el futur prometedor que se li obri a Castelló".

Marco ha agraït la col·laboració de l'ATC, que "fa possible que aquest sector evolucione i aconsegueixen que Castelló siga sinònim de ceràmica d'alta qualitat per tot el món". A més, ha recordat que l'ajuntament té una sensibilitat especial amb el sector. "Fa més de tres anys que apostem per fer de Castelló una ciutat que entén i respecta el seu passat socioeconòmic i que converteix els seus carrers en museus a l'aire lliure a través de l'art ceràmic", ha subratllat.

El jurat ha estat presidit per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; i el president de ATC, Juan José Montoro; tots dos amb veu però sense vot. I com a vocals, Eladi Grangel Nebot, director del Museu de Ceràmica de l'Alcora; Xavie Monsalvatje Vic, ceramista i guanyador de la tretzena edició del ‘Ciutat de Castelló’; Guillermo García-Hoz Banyares, director creatiu d'Hola Guille; Paloma Palau Pellicer, professora de Didàctica de l’Expressió Plàstica i Visual Art Education de la Universitat Jaume I; i Toni Cumellas Vendrell, ceramista. També s'ha atorgat un esment d'honor a l'obra titulada ‘Hàbitat XV’, original de Carlos Martínez García, artista d'Elda (Alacant).Segueix-nos: