Està en: INICI > Notícies

Marco aposta per l'emprenedoria femenina per a fomentar la reinserci laboral de dones

Diumenge, 24 de Febrer de 2019L'alcaldessa dona suport a ‘Reinventhadas’, xarxa de col·laboració enfocada a la promoció de noves autònomes i empresàries.
 
Emprendre com a forma de créixer professional i personalment. Així li ho han transmés les fundadores de ‘Reinventhadas’ a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la qual ha mostrat el seu suport a aquesta xarxa de col·laboració per a l'impuls de l'emprenedoria femenina. Marco ha mantingut una trobada amb aquesta associació per a conéixer el tipus d'activitats de ‘networking’ i assessorament que realitzen amb l'objectiu de crear sinergies entre les empresàries. En la reunió van estar Marisa Capellín, responsable de Projectes i Emprenedoria, i Mónica Carreguí, responsable de Formació.

"Reinventhadas és l'impuls perfecte per a totes aquelles dones que volen emprendre el seu camí professional en solitari, que volen tornar al mercat laboral o que tenen una idea innovadora que mostrar", ha destacat l'alcaldessa. En aquest sentit, ha agraït la labor de l'associació, perquè "és imprescindible crear espais de convivència entre dones, per a donar-nos suport i treballar juntes en la lluita contra la desigualtat". L'associació té la seua seu en el Centre d'Innovació, Eficiència i Sostenibilitat (CIES), de l'Ajuntament de Castelló, concebut com a viver d'empreses.

Per a Marco, la independència econòmica és una de les claus per a trencar el sostre de cristall que afecta a milers de dones que "no es tenen en compte per a llocs directius o que cobren menys per fer el mateix treball que un home". "És el moment que les dones emprenguen els seus propis projectes i es convertisquen en generadores d'ocupació, sense por i sempre cap avant", ha reivindicat l'alcaldessa.

En la reunió, Reinventhadas va presentar a l'alcaldessa la memòria d'activitats dutes a terme en 2018 i van exposar els bons resultats obtinguts en el desenvolupament del projecte ‘Mentorhadas’, que compta amb subvenció municipal, i gràcies al qual bona part de les dones que han participat en ell han emprés iniciatives econòmiques. L'alcaldessa ha reconegut la labor que realitza Reinventhadas entre les dones, focalitzat a fomentar la seua autonomia personal i professional. També ha destacat el paper d'aquesta associació a contribuir a la igualtat d'oportunitats a través d'accions positives que ajuden a equilibrar la participació de les dones en l'escenari emprenedor.

Marco ha manifestat la seua voluntat com a alcaldessa de continuar col·laborant i donant suport a aquest tipus d'iniciatives en favor de la igualtat i la creació i la consolidació de l'autoocupació. L'alcaldessa ha explicat que l'objectiu des de principis del mandat ha sigut treballar pel sanejament econòmic de l'Ajuntament i la recuperació de la reputació de la ciutat, i una vegada aconseguits aquests objectiu la governabilitat està centrada en la creació d'ocupació i l'ordenació de l'espai urbà.

Entre les activitats que realitza l'associació, destaquen els esdeveniments de ‘networking’ innovadors, en els quals es reuneixen dones emprenedores i empresàries de tota la província, amb la finalitat de fomentar les relacions professionals i l'ús de les xarxes socials i altres eines tecnològiques. Durant aquestes trobades tenen lloc sessions formatives sobre temes diversos com a fiscalitat i legislació per a autònomes, comptabilitat, noves tecnologies, ‘coaching’ o bones pràctiques, entre altres coses. A més d'aquestes activitats, també tenen un servei d'assessorament per a dones que s'inicien en l'autoocupació o empresàries que busquen la continuïtat dels seus projectes.Segueix-nos: