Està en: INICI > Notícies

Castell arranca hui la V Escola d'Igualtat

Dimarts, 9 de Abril de 2019

L’alumnat haurà de redactar un projecte d’intervenció social amb perspectiva de gènere per implementar a les seues entitats

L’Ajuntament de Castelló ha engegat hui la quarta edició de l’Escola d’Igualtat, un curs de formació gratuïta amb una duració de 20 hores i que tindrà lloc a l’edifici del Menador. La iniciativa de la Regidoria d’Igualtat de Castelló, a través del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes (SIO), és impartida pel mateix personal tècnic del SIO i compta amb un total de 8 sessions que tindran lloc els dimecres de 18.00 a 20.00 hores i que s’allargarà fins a l’1 de juny.

L’objectiu del projecte és sensibilitzar en igualtat d’oportunitat de dones i homes a la població en general, bé tinga o no coneixements mínims de la matèria. Aquest tracta d’introduir conceptes bàsics, analitzar la realitat de dones i homes en la nostra societat reflectint l’escletxa de gènere en diferents àmbits i per grups d’edat, entendre i valorar la importància de l’ús del llenguatge i de la imatge de la dona en la comunicació com a element de treball contra les discriminacions i ferramentes per a fer visible les aportacions de les dones, així com caracteritzar la violència de gènere donant a conéixer els principals tipus de violència que s’exerceix contra les dones.

El temari d’aquesta edició tracta conceptes bàsics com el patriarcat, sexe i gènere, rols i estereotips i la perspectiva de gènere, analitza l’educació, la igualtat i el mercat laboral, treballa la utilització d’un llenguatge no sexista, les ferramentes per incorporar la perspectiva de gènere en els projectes d’intervenció social o la violència de gènere, entre d’altres.

Per a aconseguir el títol, els participants hauran, a més d’assistir al curs, redactar un projecte d’intervenció social amb perspectiva de gènere i comprometre’s a implementar-ho en la seva entitat. Així, s’aconseguirà que allò après durant l’escola d’Igualtat es veja reflectit en el dia a dia de la capital de la Plana de la forma més immediata possible.

Aquest any es comptarà amb 27 persones de les següents entitats socials: Secretariado Gitano, Adona’t, Banco de Alimentos, Ilêwasi, Accem, Obra Social Marillach, Centre de Recuperació Integral, Escola Infantil Municipal, Dones Sordocegues, Cooperativa de vivendes en cesió d’ús, Asociación de Familiares con Alzheimer i Punjab, a més de persones treballadores de l’Ajuntament, i altres que cursen el mòdul de dinamització comunitària.Segueix-nos: