Està en: INICI > Notícies

La segona fase de les obres del centre de d'Alzheimer est a punt d'acabar

Dissabte, 13 de Juliol de 2019


 
Marco considera el centre La Pineda com "un dret essencial" per a les persones amb la malaltia i les seus famílies.
 
El centre d'Alzheimer la Pineda serà una realitat abans d'el que es preveu. La segona fase de les obres, adjudicada per 520.000 euros, està a punt d'acabar, per la qual cosa és possible que a final de mes el centre es trobe remodelat completament. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que els operaris estan treballant en els acabats de fusteria i en les instal·lacions elèctriques, de l'aigua i de l'aire condicionat. A més, ha subratllat que aquest centre és un "dret essencial per a les persones amb Alzheimer, ja que es tracta d'un servei que millorarà tant la seua qualitat de vida com la dels familiars".

Aquesta segona fase va començar a mitjan gener, després la finalització de la primera, la qual es va adjudicar per 760.000 euros. En total, el govern municipal ha invertit 1,3 milions en un "projecte d'àmbit social que millorarà la vida de moltes persones dependents, les quals necessiten una atenció de qualitat i uns bons serveis" ha explicat Marco, la qual ha remarcat la voluntat de l'Acord de Fadrell de centrar les polítiques socials municipals en els col·lectius més vulnerables.

 El renovat Centre d'Alzheimer La Pineda, situat a Tetuan XIV, reobrirà amb capacitat per a 56 persones i per a oferir atenció diürna especialitzada a persones que precisen d'ajuda per a la realització de les activitats bàsiques i/o instrumentals de la vida diària, amb l'objectiu de mantindre, preservar o millorar la funcionalitat dels usuaris i servir de suport a les famílies.

Aquesta segona fase ha dotat al centre de dues sales d'estar-convivència, altres dues de rehabilitació, zona per al monitor/fisio, banys i condícies i magatzem. La superfície construïda és d'uns 375 m². A més, es tracta d'un nou bloc d'una sola altura que estarà connectat a l'edifici ja rehabilitat mitjançant un pas acristalat i que deixa les portes obertes a més ampliacions futures.           

Així mateix, la superfície construïda de la primera fase és de 700 m² distribuïts en una planta baixa on es disposen les zones de consergeria, vestuari i la direcció-administració al costat de l'accés principal, i la cuina, menjador i vestuaris per al personal se situen en la franja posterior. En la planta alta es disposen la resta de dependències específiques del centre, com a espais per a rehabilitació, activitats i convivència en la franja posterior, separades entre elles per particions mòbils que permeten ser utilitzades com a espai únic. Així com els despatxos polivalents, sala de tractaments i cures, banye geriàtric i perruqueria podologia. Quant als serveis higiènics per a usuaris i treballadors del centre es disposen de manera que queden uniformement repartits al llarg de tot l'edifici.
 



Segueix-nos: