Està en: INICI > Notícies

La Regidoria d'Habitatge impulsa ajudes que financen fins al 40 % d'un lloguer

Dimarts, 27 de Agost de 2019

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló té en tràmit ajudes que financen fins al 40% d'un lloguer. La documentació es pot presentar fins a l'11 de setembre acudint a l'Oficina d'Habitatge Municipal, en l'edifici noble de la Plaça major. Es pot obtindre més informació trucant al telèfon 010 o en la web castello.es.

Aquesta línia de subvencions es materialitza en un sol pagament que abasta l'any vençut; es reembossa fins al 40% de l'abonat efectuat des del mes de setembre de 2018 al mes d'aquest exercici de presentació de la sol·licitud, amb un límit màxim anual de 2.340 euros. "Aquest tipus d'ajuda es dirigeix a rendes baixes i mitjanes amb l'objectiu de reduir la càrrega econòmica que suposa el lloguer", destaca la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Per a optar a aquesta ajuda, els inquilins hauran de tindre uns ingressos màxims que no superen tres vegades l'indicador del Iprem (1.600 euros bruts al mes). El contracte de lloguer haurà de ser inferior als 450 euros mensuals o 5.400 anuals; i l'habitatge beneficiari haurà de ser la residència habitual de la persona arrendatària. Cal recordar que hi ha altres modalitats d'ajudes per a casos d'emergència que gestiona la Generalitat Valenciana dins de la renda d'inclusió social i d’emergència d’habitatge, a més d'ajudes al lloguer que disposa la Regidoria de Serveis Socials.

La Regidoria d'Habitatge també manté obert fins a l'11 de setembre altres ajudes en matèria d'habitatge. Primer, gestiona subvencions per a rehabilitació interior (reforma de cuines i banys i adaptació per a persones amb diversitat funcional), que finança el 50% del pressupost amb un límit màxim de 2.400 euros.

Per ultime, l'ajuntament recolza als propietaris que sol·liciten el certificat d'eficiència energètica o l'informe d'avaluació ambiental. Els beneficiaris rebran el 100% del cost del certificat, sense que supere els 100 euros. En el segon cas, l'ajuda aconseguirà fins als 500 euros o fins al 50% del cost de l'informe.Segueix-nos: