Està en: INICI > Notícies

Dia de la MATRIA FOSCA al Planetari.

Dijous, 31 de Octubre de 2019

El finals d'octubre, concretament el dia 31, el món celebrarà la recerca històrica de l'ocult, alguna cosa que els científics nomenen com matèria fosca. Esdeveniments globals, regionals i locals estan planificats en aqueita data per institucions i individus que cerquen involucrar al públic en discussions sobre el que ja sabem sobre la matèria fosca i els molts experiments actuals i planejats que cerquen resoldre els seus misteris. Tot açò pot consultar-se a la pàgina www.darkmatterday.com

Nosaltres volem participar d'aquesta celebració en col·laboració amb el IFIC (Instituto de Física Corpuscular) i per a açò planifiquem una programació especial per a aquest dia.

* A les 18:15h tindrem una conferència del Dr. Sergio Pastor Carpi, membre de l'IFIC, titolada "Materia Oscura: ver lo invisible" on ens introduirà a la Matèria fosca i les novetats en la seua investigació. Tindrà lloc en el Saló d'Actes del Planetari, amb entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

* a les 19h gaudirem de la projecció fulldome "FANTASMES DE L'UNIVERS. La caça de la Matèria Fosca". Es tracta d'un nou espectacle de planetari dissenyat per a submergir al públic en la recerca de la matèria fosca. I és una col·laboració del Laboratori Nacional Lawrence Berkeley, la Universitat de Texas en Arlington, la Universitat Estatal de Michigan, el IFIC en la Universitat de València, així com altres institucions. També en aquesta part les entrades seran gratuïtes i limitades a l'aforament de la sala del planetari.

En totes dues parts l'activitat es desenvoluparà en castellà.

Introducció a la Matèria Fosca (pdf): A partir de la guia que els autors han creat per a la projecció hem adaptat en castellà el document de l'enllaç.


« Tornar a PlanetariSegueix-nos: