Està en: INICI > Notícies

Marco lloa l'esfor de la Policia Local per a fer de Castell una ciutat segura

Divendres, 27 de Setembre de 2019

L'alcaldessa presideix el Dia de la Policia Local i aplaudeix el seu full de serveis per ser "sinònim d'esforç, dedicación i eficàcia"

Castelló ha celebrat aquest divendres el Dia de la Policia Local amb un acte en la plaça Major, enfront de l'Ajuntament de Castelló, en el qual s'ha homenatjat els agents del cos local. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit l'acte d'homenatge, que ha destacat com "una oportunitat perquè la societat rendisca l'agraïment merescut a una institució decisiva per al benestar ciutadà" i en el qual ha reconegut "l'esforç" dels agents "per a fer de Castelló una ciutat segura".

L'alcaldessa ha destacat que les estadístiques assenyalen que Castelló és la cinquena gran ciutat espanyola més segura, amb 31,72 infraccions per cada mil habitants, segons indiquen les estadístiques del Ministeri de l'Interior. "Un èxit que és compartit entre la Policia Local i la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat, que cooperen per a garantir la seguretat", ha indicat.

Marco ha aplaudit en el seu discurs el "full de serveis" de la Policia Local com les 47.000 trucades i serveis registrades en el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE), les més de 130 detencions, els prop de 250 atestats per delictes contra la Seguretat Viària, entre altres actuacions. "Dades que són sinònims d'esforç, dedicació i eficàcia de la Policia Local", ha apuntat.

L'alcaldessa ha fet un esment especial per a "ressaltar la labor que totes les forces policials presten per a garantir la seguretat de les dones que són víctimes del terrorisme masclista". "Una lluita en la qual hem de persisitir per a eradicar una xacra que ens fa pitjors com a societat", ha dit en el seu discurs.

Reconeixements

Durant l'acte central del Dia de la Policia Local, celebrat enfront del Palau Municipal, s'ha distingit amb la Gran Cruz a la Constància Policial a l'Intendent de la Policia Local, Julián Sánchez Ruiz, per les seues 40 anys de servei. Al costat d'ell han sigut condecorats amb la Creu a la Constància Policial una altra trentena de policies amb dècades de servei. També s'han imposat distincions al mèrit policial, havent sigut proposats per a Felicitació Pública a Títol Individual (distinció que atorga l'Agència Valenciana de Seguretat Pública i Resposta a les Emergències) a set agents per actuacions decisives com una intervenció que va frustrar una temptativa de suïcidi o la reanimació d'un veí en parada cardíaca, entre altres.

A més, s'ha atorgat el Reconeixement Personal al sergent de Bombers i Cap del Negociat de Protecció Civil i Emergències de l'Ajuntament de Castelló, Antonio Costa, per la seua labor com a responsable del Negociat de Protecció Civil i Emergències, pel seu treball i esforç per a millorar la gestió i planificació de les emergències de Castelló.

En la categoria de Ciutadà de l'any s'ha reconegut a una veïna que va salvar la vida a un banyista a la platja de la pineda del Grau, en col·laboració amb el Servei Municipal de Socorrisme.

En el seu discurs, l'alcaldessa també ha destacat la labor de sensibilització social de la Policia Local per projectes com Comunic@jove, un programa pioner per a establir un canal de comunicació entre el cos local i els estudiants amb l'objectiu d'informar sobre prevenció, seguretat, alertes, així com per a assessorar sobre temes de violència o convivència. En l'acte d'aquest divendres s'ha distingit als instituts de Castelló guanyadors del concurs Projecte Comunic@jove. Entre els guardonats, també està l'Associació-Fundació de Dany Cerebral adquirit 'Ateneu' de Castelló per la seua col·laboració amb la Secció d'Educació Viària.Segueix-nos: