Està en: INICI > Notícies

Castell informa el Consell i al Serrallo de la redacci d'un pla de qualitat de l'aire

Dissabte, 5 de Octubre de 2019

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha assistit a una taula tècnica de qualitat de l'aire i ha informat el Consell, port i empreses del Serrallo de la seua intenció d'activar abans que acabe l'any de la redacció d'un nou pla de qualitat de l'aire, amb especial èmfasi en la zona del Grau.

A aquesta comissió, que convoca la Generalitat, van assistir, a més de representants de la Regidoria de Transició Ecològica que dirigeix Fernando Navarro, càrrecs tècnics dels departaments autonòmics de Medi Ambient i Emergències, més responsables de l'Autoritat Portuària de Castelló. L'Ajuntament espera la pròxima convocatòria de la taula de qualitat de l'aire, que engloba a representants polítics dels ajuntaments de l'àrea metropolitana de Castelló i als col·lectius ecologistes.

Des del Consell han traslladat a l'Ajuntament la possibilitat de realitzar de manera conjunta el pla de qualitat de l'aire de Castelló. El govern municipal disposa enguany d'una línia pressupostària de 16.000 euros per a dur a terme la redacció d'aquest.

En la reunió s'ha exposat la necessitat de conéixer els orígens de les olors que de manera episòdica es produeixen en el districte marítim i han coincidit en la necessitat de realitzar informes en profunditat que analitzen la causa d'aquestes olors i les substàncies que els componen. La Regidoria de Transició Ecològica també ha reclamat al Consell la conversió en fixa de l'estació de mesurament de la Marina.

Així mateix, Ajuntament, Consell, port i empreses han acordat centralitzar en un protocol d'actuació el sistema d'avisos i trucades dels ciutadans.Segueix-nos: