Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell celebrar tres comissions plenries els dimecres de la setmana anterior al ple

Dimarts, 26 de Juny de 2007

El portaveu del grup municipal del PP i vicealcalde, Javier Moliner, ha anunciat que el consistori celebrarà tres comissions plenàries els dimecres de la setmana anterior del ple, després de constituir-se estes en el transcurs de la celebració de la primera Junta de Portaveus deste mandat que ha estat presidida per lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, i a la que han assistit el mateix Moliner; el portaveu adjunt del PP, Miguel Ángel Mulet; el portaveu del grup municipal del PSOE, Juan María carrers; el portaveu adjunt deste mateix grup polític, Mario Edo; el portaveu del grup municipal del Bloc, Enric Nomdedéu; i el secretari de lAjuntament, José Mateo. 

Així, estes comissions naixen davall els noms dEconomia i Govern, de làrea de serveis a la Ciutadania i Seguretat Pública i davall la de làrea de Desenvolupament Sostenible i se celebraran el dia anteriorment citat a les 10.00, les 11.00 i les 12.00 hores.

A més, Moliner ha informat que la Junta de Portaveus ha ratificat la celebració del ple els últims dijous de cada mes a les 12.00 hores i ha aprovat la dotació econòmica per a cada grup polític amb representació municipal que serà de 6.300 euros i de 1.900 per cada regidor. A més, també ha donat el vist i plau a les retribucions dels edils. Així, els edils amb dedicació exclusiva cobraran el 85% de les retribucions de lalcalde que al mateix temps es fixaran en el 85% del sou del funcionari amb major rang que en este cas és el secretari municipal.

El vicealcalde cobrarà el 85% de la dedicació exclusiva; el regidor delegat dàrea i portaveu adjunt; el 75% de la dedicació exclusiva; els tinents dalcalde, el 60% de la dedicació exclusiva; els membres de la Junta de Govern Local, el 50%; el regidor de lequip de govern, el 40%, igual que els portaveus dels grups de loposició; el 30% el portaveu adjunt de loposició; i el 20% els regidors de loposició. 

Moliner també ha comentat que en el transcurs de la reunió "sha tornat a oferir als grups de loposició el poder llogar algun local per a poder ampliar les seues dependències encara que sha acordat que es continuarà parlant deste tema a fi dintentar arribar a una solució".
Pel que fa a les comissions informatives, el vicealcalde i portaveu del grup municipal del PP ha explicat que el PP tindrà sis representants, el PSOE, quatre i el Bloc un; i quant al nombre dauxiliars se "mantindrà lestructura actual, és a dir, quatre el PP, tres el PSOE i un el Bloc encara que hem quedat a lespera que loposició present un nou plantejament objectiu a este respecte". 

"Amb esta distribució sintenta donar al consistori més agilitat",
ha explicat el regidor popular.
Finalment, també han quedat fixats els consellers dels tres grups polítics en diversos patronats. Així, en Gumsa hi haurà tres representants del PP, dos del PSOE i un del Bloc; en les sis juntes de districte hi haurà sis regidors del PP i sis veïns; cinc del PSOE i cinc veïns i un del Bloc i un veí. En el Consell rector del Patronat Municipal dEsports hi haurà tres del PP, dos del PSOE i un del Bloc i en lassemblea, quatre del PP, tres del PSOE i un del Bloc.

Pel que es referix al Patronat Municipal de Turisme, hi haurà tres del PP, tres del PSOE i un del Bloc i en el Consell dAdministració del Cementeri, un de cada grup polític amb representació en lAjuntament de Castelló.Segueix-nos: