Està en: INICI > Notícies

Castell recolza el producte de proximitat i promou el consum de 'Peix del Grau'

Dissabte, 30 de Novembre de 2019

L'Ajuntament activa campanyes entre escolars i majors i anima a elaborar els menús nadalencs amb els productes de la llotja

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Consum Sostenible dirigida per la regidora Mary Carmen Ribera, impulsa diverses accions encaminades a promocionar el Peix del Grau, donant-lo a conéixer als més xicotets, presentant-ho també a la gent gran i instant a apostar per aquest producte de proximitat i quilòmetre zero en l'elaboració dels menús nadalencs.

L'alcaldessa, Amparo Marco, al costat de Ribera, han participat en la campanya dirigida als centres escolars, que arribarà a uns 750 alumnes i alumnes de 13 escoles de la ciutat. "Aquest és un projecte meravellós que es desenvolupa en les instal·lacions de la llotja amb l'objectiu que els nostres fills i filles coneguen com es pesca, les diferents modalitats de pescar, com entren les barques i vegen la subhasta de peix, i alhora aprenguen hàbits de consum saludables", ha destacat la primera edila en una de les visites.

Paral·lelament, s'està realitzant la campanya dirigida als majors, en la qual es preveu una participació d'unes 750 persones de 34 associacions de la ciutat. L'objectiu primordial és posar en contacte a la població major amb l'essència marinera i donar a conéixer el peix fresc i la gastronomia marinera.

En tots dos casos, tant escolars com majors, s'han realitzat visites guiades, assistit a una subhasta en directe, degustat peix fresc de temporada, visualitzat un audiovisual sobre l'ofici i l'evolució del port pesquer. A més, també han pogut aprendre lesarts i modalitats de la pesca a través del Museu de la Mar.

Al marge, l'Ajuntament de Castelló ha llançat per segon any la campanya A Nadal, Peix del Grau amb l'objectiu de promocionar i animar a les famílies a incloure aquest producte local en els menús nadalencs, donant suport així al sector pesquer en aquesta temporada. La campanya insta a consumir peix del Grau, com el llenguado, lluç, polp o aladroc, tant en els dies més festius de Nadal com en les setmanes prèvies.

La regidora de Consum Sostenible i Gent Gran posa l'accent en la importància d'apostar pels productes de proximitat i de quilòmetre zero. "Des de l'Ajuntament de Castelló animem a aprofitar el potencial del Peix del Grau, a utilitzar-lo en les receptes nadalenques, per la seua qualitat, pel seu sabor, i per estar al costat del sector pesquer local", ha indicat Ribera.Segueix-nos: