Està en: INICI > Notícies

Castell celebra el XVI Trofeo Internacional Castalia Castell con cerca de mil nadadores

Dijous, 5 de Desembre de 2019

La competició reunirà 100 clubs de 6 països i incorpora la participació en les eliminatòries de nadadors amb discapacitat

Castelló acull des d'aquest divendres 6 al 8 de desembre la celebració del XVI Trofeu Internacional Castalia Castelló, una competició en la qual participaran prop de mil nadadors de quasi cent clubs vinguts de sis països i catorze comunitats autònomes. Enguany, l'esdeveniment s'ha ampliat per a donar cabuda a nadadors amb discapacitat que participaran en les sèries eliminatòries convencionals al costat de nadadors sense discapacitat, la qual cosa suposa tot un pas avant en la inclusió a nivell esportiu.

El regidor d'Esports, Omar Braina, ha felicitat l'organització per aquesta iniciativa. "Amb el Trofeu Internacional Castalia Castelló, la ciutat torna a ser escenari d'una gran competició esportiva i enguany, a més, incorporant una reivindicació tan important com la inclusió de nadadors amb discapacitat en la competició", ha indicat.

Els responsables del Club Natació Castalia Castelló fan l'ullet en aquesta edició a la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio i a l'agermanament de la ciutat amb Ube City. "La unió de les cultures espanyola i japonesa era una excel·lent temàtica per a donar-li al trofeu un toc diferenciador", han indicat. Així, el cartell s'ha elaborat amb elements típics de Castelló i del Japó.

Aquest divendres tindran lloc les eliminatòries i finals a partir de les 17.30 hores en la piscina olímpica. La competició continuarà el dissabte i diumenge des de les 9.15 hores del matí.

La competició comptarà amb la presència de medallistes nacionals i internacionals com la britànica Lauren Quigley, triple medallista dels Jocs de la Commonwealth, l'olímpica Marta González o els campions d'España Alberto Lozano i Joan Ballester.



Segueix-nos: