Està en: INICI > Notícies

Castell presenta l'estratgia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a Madrid

Dimarts, 18 de Febrer de 2020

L'edil de Cooperació i Agenda 2030 dóna a conéixer un diagnòstic de les accions del govern municipal coincidents amb els ODS

El regidor de Cooperació i Agenda 2030, José Luis López, ha participat en un fòrum per a abordar millores i realitzar una posada en comú sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en una reunió en la qual han pres part altres ciutats espanyoles. La trobada ha tingut lloc a Madrid per a valorar l'informe Els ODS en 100 ciutats espanyoles, elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible encarar una segona edició d'aquest projecte.

Així, la jornada ha estat estructurada en tres blocs: una presentació del primer informe i dos fòrums posteriors per a valorar aquest treball i recollir millores. El regidor de Cooperació i Agenda 2030 ha desgranat el treball ja realitzat des de l'Ajuntament de Castelló encaminat a l'elaboració de l'estratègia local enfocada en la consecució dels ODS. En aquest sentit, ha avançat que el consistori ha elaborat ja un diagnòstic sobre les accions del govern municipal que són coincidents amb els ODS. Es tracta d'un primer mapa del grau d'alineament de les polítiques, plans i programes de l'Ajuntament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les seues metes associades que ha permés plantejar una proposta provisional de priorització i presentar-la als agents econòmics i socials de la ciutat de Castelló perquè realitzen les seues aportacions.

Aquest primer diagnòstic, un pas previ a l'elaboració de l'estratègia local, ha conclòs que els documents estratègics del govern de l'Ajuntament de Castelló com l’Acord de Fadrell i plans de planificació de la ciutat, convergeixen amb 70 metes ODS. En concret, aquest diagnòstic ha establit que els ODS tenen una forta presència en les propostes del govern municipal, destacant els objectius i metes que giren entorn de la construcció d'una ciutat sostenible, la igualtat de gènere, la reducció de desigualtats i la pau, justícia i institucions sòlides.

López ha explicat que en la reunió de hui a Madrid s'ha pogut valorar i abordar propostes de millora entre diverses ciutats. "Castelló està avançant per a dissenyar la seua estratègia enfocada en la consecució dels ODS", ha indicat. En aquest sentit, ha apuntat que la trobada ha servit per a compartir experiències i recollir propostes de millora per al futur.Segueix-nos: