Està en: INICI > Notícies

Castell celebra 100 anys de boxa amb una gran vetlada a la Prgola el divendres 21 de febrer

Dimarts, 18 de Febrer de 2020

Braina ha presentat hui l'esdeveniment pugilístic en el qual col·labora el Patronat Municipal d'Esports

Castelló commemorarà els 100 anys de boxa a la capital de la Plana amb una nova vetlada a la Pèrgola el divendres 21 de febrer. El castellonenc Abel Giménez s'estrenarà en la boxa professional després de guanyar dues medalles en els Campionats d'Espanya de Boxa Olímpica. El seu debut serà contra el hispà-rus Elkham Bairamov en un combat pactat a quatre assalts i emmarcat en la categoria de pes mitjà. Tots dos pugnaran des de la mitjanit, però en el quadrilàter de la Pèrgola tindran lloc múltiples enfrontaments des de les 21.30 hores.

El regidor d'Esports i president del Patronat Municipal d'Esports, Omar Braina, ha destacat el compromís de les institucions de Castelló amb aquest tipus d’esdeveniments. "Des del Patronat volem donar suport a aquesta disciplina olímpica i celebrar els seus 100 anys d'arrelament a la nostra ciutat", ha comentat. Braina ha incidit en l'extensa tradició d'aquest esport en la capital de la Plana, els inicis de la qual daten de 1920. L'edil també ha agraït la col·laboració de la Federació Valenciana de Boxa i dels clubs participants. "El divendres esperem una gran vetlada amb la qual gaudir, homenatjar aquest centenari i continuar fomentant la pràctica de la boxa a Castelló", ha conclòs.

Abans que Giménez i Bairamov intercanvien colps en el gran combat de la nit, els espectadors podran gaudir de diversos dels millors púgils del territori valencià. En eixe sentit, destaca la participació del Club Boxa La Unió de Castelló, que aportarà a cinc dels seus atletes per a amenitzar la vetlada: els germans Martínez, Alfredo Gómez-Limón, Rachid El Jihad i Gabriel Giménez. També participaran Rubén Castillo, del CB Sport Training, i Madalin Stan i Pedro Montilla, del CB Vila-real. Tots ells conformaran l'esquadra castellonenca que es mesurarà als millors púgils de València i Alacant.

Arribada la mitjanit, Abel Giménez compareixerà sobre el quadrilàter de la Pèrgola per a situar a Castelló en el centre del mapa pugilístic com ja el fera Manuel Pérez el segle passat. Al costat de la resta de combats, els assistents a la Pèrgola gaudiran d'una gran exhibició de l'esport de les dotze cordes.Segueix-nos: