Està en: INICI > Notícies

Castell estudia mesures per a minimitzar l'impacte econmic de l'ajornament de festes

Dimecres, 11 de Mar de 2020

Marco es compromet a buscar una fórmula per a avançar les subvencions municipals per als col·lectius festers

L'Ajuntament de Castelló estudia mesures per a minimitzar l'impacte econòmic derivat de l'ajornament de les festes de la Magdalena davant l'emergència sanitària pel coronavirus. Així ho ha explicat hui l'alcaldessa, Amparo Marco, brindant l'ajuda necessària a col·lectius festers i altres organismes afectats per a agilitzar les tramitacions de les possibles subvencions autonòmiques i nacionals per a pal·liar els efectes econòmics de la mesura que s’ha pres.

Així mateix, Marco ha avançant que s'està buscant ja la fórmula per a, dins de la legalitat, poder avançar les subvencions municipals ordinàries que anualment es donen als col·lectius. "En situacions excepcionals, cal prendre mesures excepcionals i per això farem tot el que siga a les nostres mans per a minimitzar l'impacte econòmic que puga tindre l'ajornament de la Magdalena", ha destacat. "Des de l'Ajuntament intentarem donar-vos la màxima cobertura possible", ha recalcat. Marco s'ha pronunciat així en la reunió mantinguda aquesta vesprada en el saló de plens del consistori amb representants de la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d’Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut i Colla de Dolçainers i Tabaleters), Festes de Carrer, Cambra de Comerç i plaça de bous. Una cita a la qual han acudit també representants polítics de tota la corporació municipal.

A més, la primera edila ha demanat ajuda al món de la festa per a traslladar a la ciutadania un missatge de «prudència i responsabilitat» davant l'emergència sanitària i aconsellar-los que no es convoque cap acte massiu alternatiu. També els ha avançat que comptarà amb ells per a, quan no hi haja restriccions de les autoritats sanitàries, abordar les dates de la celebració de les festes fundacionals de la ciutat.

Prèviament a la reunió amb el món de la festa, l'alcaldessa, acompanyada també per la regidora de Festes, Pilar Escuder, ha mantingut altres dues trobades en el consistori. Un ha sigut amb les reines, Carmen Molina i Gal·la Calvo, juntament amb els pregoners, José María Prades i Marc Osorio. I un altre amb els membres de la comissió del 75 aniversari, als quals se'ls ha agraït tot el treball realitzat i se'ls ha avançat que es compta amb ells per a seguir amb l'organització de les festes en les dates que se celebren quan les condicions sanitàries ho permeten.

En totes dues trobades, l'alcaldessa els ha explicat els motius de l'ajornament de la Magdalena i els ha demanat «tranquil·litat». «És una de les decisions més difícils i complexes que he hagut de prendre com a alcaldessa, però obeeix a la instrucció del Ministeri de Sanitat i és necessària per l'interés general de tota la ciutat», ha reconegut.Segueix-nos: