Està en: INICI > Notícies

Castell assessora sobre els trmits de la moratria d'hipoteques i ajudes al lloguer del Govern

Dissabte, 4 de Abril de 2020

Castell assessora sobre els trmits de la moratria d'hipoteques i ajudes al lloguer del Govern

Les persones interessades han de telefonar a l'O10 i deixar les seues dades i la Regidoria d'Habitatge informar desprs dels trmits i condicions que necessiten per a estar a aquestes mesures

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell assessorar dels trmits per a sollicitar la moratria d'hipoteques i les ajudes de lloguer que han sigut aprovades pel Govern davant l'impacte de l'emergncia sanitria del coronavirus. Aquelles persones que vulguen optar a les mateixes podran realitzar la seua consulta a l'Oficina Municipal d'Habitatge a travs del servei telefnic del 010, en el qual hauran de deixar les seues dades i desprs se'ls respondr des de la Regidoria.

La Regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, subratlla que l'alerta sanitria tindr un enorme impacte en el teixit econmic i social de la ciutat i sost que les Administracions han de realitzar tots els esforos per a garantir el dret constitucional de l'habitatge de la poblaci davant la falta de ingressos i treball de moltes famlies.

Garrido valora que les mesures en matria d'habitatge aprovades pel Govern sn un primer pas per a donar cobertura a la gent que es quede sense ingressos i afirma que des de la Regidoria oferir un servei d'assessorament per a les persones que necessiten sollicitar les mesures de suport en hipoteques i al lloguer del Govern.

Explica que en estar tancada l'atenci municipal al pblic de manera presencial per la quarantena, els ciutadans que necessiten aquest servei podran fer-lo avisant al 010 i la Regidoria es posar en contacte amb aquests. Als possibles beneficiaris se'ls detallar les condicions, trmits i documentaci que necessiten.

La regidora recorda que la moratria d'hipoteca es prolongar el temps de l'Estat d'Alarma i que cobrir a les persones que han perdut la seua ocupaci, han cessat la seua activitat o han registrat una reducci notable dels seus ingressos.

Mentrestant, en lloguer, el Decret del Govern contempla la suspensi dels desnonaments sense alternativa habitacional durant 6 mesos, ajudes extraordinries i microcrdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. Aix mateix, en aquest ltim cas, recorda que les grans forquetes hauran de fer als seus inquilins una quitaci d'un 50% o una reestructuraci del deute en 3 anys, l'Estat assumir el deute dels inquilins que no isquen de la vulnerabilitat, i hi haur una prrroga de 6 mesos dels contractes a punt de vncer per a evitar pujada. Poden optar aturat, treballadors afectats per un ERTE o que han redut la seua jornada laboral, o autnoms o empresaris que han cessat la seua activitat o han patit prdua d'ingressos.Segueix-nos: