Està en: INICI > Notícies

Castell tanca per seguretat els horts urbans als usuaris per destinar la seua producci a menjadors socials

Dimarts, 7 de Abril de 2020

La Regidoria de Transici Ecolgica mant clausurats estos espais per minimitzar riscos als usuaris

La Regidoria de Transici Ecolgica mant clausurats estos espais per minimitzar riscos als usuaris

udio de Fernando Navarro


Els cinc horts urbans de Castell romandran tancats durant l'Estat d'Alarma per minimitzar riscos de contagis de la covid-19. Tot i que l'agricultura ha estat determinada pel Consell de Ministres com una activitat esencial, l'Ajuntament de Castell considera que els horts urbans no tenen una voluntat econmica ni de principal font d'abastiment i per aix, prioritzant la salut pblica, ha informat les associacions venals gestores dels espais que romandr tancat el seu accs als usuaris.

L'agricultura s un sector essencial, per els horts urbans tenen una vocaci d'esplai i els seus usuaris tenen un perfil de gent major i, per tant, de risc. Per la qual cosa considerem ms adient que mantindre'ls tancats als usuaris. Per perqu la producci no es deixe perdre i no fer un malbaratament alimentari, la Brigada Agrria Municipal far tasques de manteniment i recollida i la producci de temporada la destinarem a menjadors socials de la ciutat, explica el Regidor de Transici Ecolgica.

LAjuntament de Castell t en funcionament 5 horts urbans gestionats per diferents associacions venals i per la Regidoria de Gent Gran on desenvolupen la seua activitat un total de 300 usuaris. LAjuntament realitza una tasca dacompanyament i dassessorament, per tota la gesti quotidiana recau en les associacions venals, per la qual cosa garantir la seguretat en estes circumstncies s molt difcil.

L'activitat agrria desenvolupada en finques particulars continua permesa d'acord amb les instruccions del Govern Central, sempre que l'activitat agrria no se produsca en la segona residncia d'algun ciutad, ja que en estos casos el desplaament no est perms segons les instruccions de l'administraci de l'estat. Des de la Regidoria de Transici Ecolgica s'atendran dubtes sobre l'aplicaci dels Decrets d'Alarma que puguen tindre productors locals mitjanant el nmero atenci ciutadana del 010 de l'Ajuntament de Castell.

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell realitzar labors de manteniment i destinar la producci dels horts urbans no professionals de la ciutat als menjadors i serveis socials mentre estiguen tancats a causa de l'emergncia sanitria del coronavirus. L'Ajuntament de Castell mantindr els espais amb la Brigada Agrria Municipal en coordinaci amb el servei municipal de prevenci de riscos per garantir la mxima seguretat dels operaris, una prevenci que no es podria garantir si es permetera l'accs de tots els usuaris dels horts. Navarro subratlla que ara la prioritat s garantir la salut de la ciutadania i contenir la pandmia del covid-19. Per aix, demana comprensi als usuaris dels horts urbans i insisteix que seguiran les cures de la m de la Brigada Agrria Municipal i que els seus cultius seran portats als serveis socials perqu siguen utilitzats per les persones vulnerables o en risc d'exclusi social.Segueix-nos: