Està en: INICI > Notícies

Castell rep en una setmana 120 consultes sobre la moratria d'hipoteques i les ajudes al lloguer

Dimarts, 14 de Abril de 2020

Castell rep en una setmana 120 consultes sobre la moratria d'hipoteques i les ajudes al lloguer

La Regidoria d'Habitatge refora el seu servei d'atenci i assessora sobre les mesures aprovades pel Govern a travs del 010

udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha rebut en una setmana 120 consultes sobre les ajudes del Govern aprovades en matria d'habitatge davant l'emergncia del coronavirus. L'Oficina Municipal d'Habitatge ha ampliat els seus serveis dassessorament pel Decret d'Alarma i realitza una labor d'assessorament sobre les mesures de l'Executiu central referents a la moratria en el pagament d'hipoteques i a la lnia de protecci del lloguer.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca que les Administracions pbliques han de coordinar esforos per a donar cobertura social a les persones afectades per la situaci econmica derivada de la pandmia de la covid-19, i subratlla que el departament d'Habitatge ha posat a disposici els seus serveis d'assessorament perqu la ciutadania puga informar-se de les ajudes del Govern.

Garrido ressalta que l'Oficina Municipal d'Habitatge mant, al mateix temps, la seua gesti ordinria quant al servei de mediaci conveniat amb el Collegi d'Advocats per a assessorar les llars respecte a problemes en el pagament d'hipoteques o del lloguer.

Cal recordar , davant el tancament del servei presencial per les mesures de confinament, els ciutadans que desitgen contactar amb la Regidoria d'Habitatge poden fer-ho a travs del 010. En el nmero telefnic deixaran les seues dades i des de la Regidoria o el servei de mediaci del Col.legi dAdvocats es posaran en contacte i informar de les condicions, trmits i documentaci que necessiten.

La moratria en el pagament d'hipoteques cobrir a les persones desocupades o autnoms han cessat la seua activitat en l'Estat d'Alarma o que han registrat una reducci notable dels seus ingressos. En el lloguer, el decret del Govern recull la suspensi dels desnonaments sense alternativa habitacional durant 6 mesos, ajudes extraordinries i microcrdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. A ms, els grans tenidors hauran de fer als seus inquilins una quitaci d'un 50% o una reestructuraci del deute en 3 anys, l'Estat assumir el deute dels inquilins que no isquen de la vulnerabilitat, i hi haur una prrroga de 6 mesos dels contractes a punt de vncer per a evitar pujada. Poden optar aturats, treballadors afectats per un ERTE o que han redut la seua jornada laboral, o autnoms o empresaris que han cessat la seua activitat o han patit prdua d'ingressos.Segueix-nos: