Està en: INICI > Notícies

Castell destina 578.000 euros per a palliar les conseqncies de l'emergncia social davant la covid-19

Dimecres, 15 de Abril de 2020Marco destaca la resposta immediata de l'Ajuntament a les necessitats dels collectius ms vulnerables i la exemplaritat en el compliment del confinament

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa telemtica al costat dels regidors de Seguretat Pblica i de Benestar Social, Omar Braina i Jos Luis Lpez respectivament, per a fer balan de les actuacions realitzades pel consistori quan es compleix un mes des de la declaraci de l'estat d'alarma per coronavirus. Marco ha destacat les actuacions desplegades des de l'rea de Benestar Social per a palliar les conseqncies socials de la covid-19 i que han suposat 578.000 euros dedicats a serveis i ajudes urgents davant l'emergncia social. Tamb les actuacions diries de l'rea de Seguretat per a vetlar pel compliment de les mesures de confinament que s'han saldat amb noms nou detencions durant el primer mes d'estat d'alarma.

L'alcaldessa ha explicat les actuacions realitzades des que es va detectar el primer cas de coronavirus a la provncia, amb l'activaci de la taula de coordinaci. En aquest escenari, els ajuntaments, com a administraci ms prxima, hem hagut de donar una resposta immediata a les necessitats derivades d'aquesta emergncia, ha indicat Marco. En aquest sentit, l'alcaldessa s'ha referit a la resposta donada des del primer moment davant les necessitats derivades de l'emergncia sanitria, especialment des de Benestar Social i Seguretat.

Ara, desprs de readaptar amb xit els serveis municipals al context actual, donant resposta a les necessitats urgents de la ciutadania i especialment dels collectius ms vulnerables, s'est perfilant un Pla de Resposta Econmica i Social per a fer front a l'efecte de la crisi sanitria a la ciutat de Castell, ha apuntat.

El regidor de Benestar Social, Dependncia i Infncia, Jos Luis Lpez, ha destacat per la seua part els 578.000 euros destinats des del 14 de mar per a palliar les conseqncies d'aquesta emergncia sanitria i social. El servei d'Emergncia Social davant la covid-19 es va activar a penes l'endem passat de la declaraci de l'estat d'alarma, que es va decretar un dissabte, i el dilluns 16 ja havem posat en marxa mesures extraordinries per a garantir l'atenci urgent a persones majors que viuen soles, a persones vulnerables o persones amb mobilitat reduda, i a aquelles que estan en risc de caure en una situaci de vulnerabilitat a conseqncia de la crisi per coronavirus, ha indicat.

Des de llavors, 180 persones majors o persones vulnerables estan rebent atenci a domicili per a alimentaci o ajudes a tasques de primera necessitat, s'han atorgat 1.295 prestacions d'emergncia social (quasi 240.000 euros) i 174 ajudes per a compra d'alimentaci i productes d'higiene.

L'Ajuntament tamb va habilitar un servei de men a domicili per a cobrir les necessitats de menors en situaci de vulnerabilitat i les seues famlies. Hui dia es reparteixen 618 mens diaris. D'altra banda, tamb es va posar en funcionament un alberg provisional per a persones sense llar durant l'estat d'alarma.

En total, el personal de Benestar Social, Dependncia i Infncia ha ats (entre crides i correus electrnics) un total de 2.866 peticions d'ajuda.

Per part seua, el regidor de Seguretat Pblica i Emergncia, Omar Braina, ha desglossat les actuacions realitzades per la Policia Local, Bombers i l'Agrupaci Local de Voluntariat de Protecci Civil. Braina ha aplaudit la exemplaritat i responsabilitat de la ciutadania de Castell que, en gran manera, ha complit amb les mesures de l'estat d'alarma.

Des del 14 de mar, la Policia Local ha denunciat a 604 persones per vulnerar les restriccions de mobilitat i ha detingut a 9 persones, d'elles, algunes per desobedincia en mostrar resistncia quan la policia els instava a complir amb les mesures de confinament. Els agents tamb han controlat un total de 1.123 vehicles.

Braina ha explicat tamb que els bombers municipals han realitzat 159 desinfeccions de dependncies del Parc i altres 168 desinfeccions de vehicles del Servei de Prevenci, Extinci d'Incendis i Salvament (SPEIS) de Castell, vehicles de la Policia Local, la Policia Nacional, Gurdia Civil i Policia Autonmica. A ms, han preparat i repartit 2.653 mscares amb pantalla protectora. Per part seua, l'Agrupaci Local de Voluntariat de Protecci Civil de Castell ha participat en el muntatge de llits per a l'alberg provisional de persones sense llar, han realitzat 93 repartiments de medicaments a domicili per a pacients oncolgics de l'Hospital Provincial, han preparat 260 mscares amb pantalla protectora i realitzat 227 labors de desinfecci de vehicles del SPEIS, Policia Local, Policia Nacional, Autonmica i Gurdia Civil, entre altres actuacions.Segueix-nos: