Està en: INICI > Notícies

La Banda Municipal de Castell estrena 'La Banda a Casa' per acompanyar la ciutadania durant el confinament

Dijous, 16 de Abril de 2020

La Banda Municipal de Castell estrena 'La Banda a Casa' per acompanyar la ciutadania durant el confinament

Obren la campanya amb el fams pasdoble 'Rotllo i canya'

La Banda Municipal de Castell s'ha proposat acompanyar les famlies a les seues llars durant aquestes setmanes amb la iniciativa 'La Banda a Casa'. Per a fer-ho, durant els prxims dies els i les integrants de la banda publicaran diferents continguts digitals. Lestrena daquest cicle ha sigut amb l'icnic pasdoble 'Rotllo i canya', un tema representatiu de la ciutat i amb el que la formaci vol portar bons records als vens i a les venes de la ciutat.

La regidora de Cultura, Vernica Ruiz, ha expressat el seu reconeixement "tant a Marcel Ortega, director de la banda, com a tots els msics que la conformen per encetar i participar d'aquesta iniciativa que ens acompanyar durant el confinament. Ruiz ha valorat especialment que lequip que encapala Ortega haja volgut estar al peu del can, ajudant amb els recursos que tenen al seu abast, entretenint els ms menuts i mantenint viu lesperit de la Cultura durant aquesta crisi

Per la seua part, Marcel Ortega ha expressat que "grcies a internet, la Banda Municipal fa costat a la ciutadania de Castell amb les melodies ms conegudes de la ciutat i amb continguts divulgatius, tal com estan fent orquestres i bandes de tot el mn". Aquesta aposta digital va en la lnia del que el director va explicar en la presentaci oficial de temporada al setembre, en qu donava gran importncia a "connectar amb la gent de Castell amb els mitjans del segle XXI per a tenir una banda moderna i propera".

Aix doncs, durant els prxims dies, la Banda tamb interpretar conjuntament 'Magdalena 1990', 'Castellonera' i moltes ms. Els membres protagonitzaran vdeos explicatius dels instruments, aix com d'altres on s'uniran cadascun des de sa casa per interpretar peces completes de l'estimat repertori de Magdalena. Els muntatges es publicaran peridicament al canal de Youtube de lAjuntament de Castell i seran compartits als perfils de xarxes socials de ladministraci municipal.

La formaci castellonenca, formada per cinquanta professionals, ha vist com la seva temporada se suspenia fins a nou avs degut a la crisi sanitria de la COVID-19. De moment, a ms de les festes de Magdalena, s'han hagut de cancelar diversos concerts al Teatre del Raval, l'Auditori de Castell o les festes de carrer, aix com els assajos de la banda amb els centres educatius pel projecte Lescola canta.

La Banda Municipal de Castell estrena 'La Banda a Casa' per acompanyar la ciutadania durant el confinamentSegueix-nos: